V sobotu 15.6.2019 se Lysice bavily

Lysice se baví

To byl název akce, která se konala v sobotu 15.6. na fotbalovém hřišti na Oulehle v Lysicích. Hlavním bodem programu bylo fotbalové utkání týmu All stars, za které mimo jiné nastoupili i bývalí reprezentanti a skvělí hráči jako např. Antonín Panenka, Karol Dobiáš, Tomáš Hübschman, Václav Koloušek a mnoho dalších. Tým All stars nastoupil proti regionálnímu výběru bývalých fotbalistů, za který také nastoupili někteří trenéři Žijeme Hrou. A že byli pořádně vidět. Martin Jícha v bráně, Jiří Vybíral, Miloš Šmerda, Jiří Vorlický st. a bratrské duo Jan a Zdeněk Setničkovi v poli, byli přítomni u nejednoho gólu v síti Dana Zítky. Honza Setnička se dokonce blýskl proměněnou penaltou alá Antonín Panenka, která za originálním provedením bývalého dlouholetého hráče Bohemians Praha, Rapidu Vídeň a československé reprezentace vůbec nepokulhávala. Což mohl na vlastní oči mistr Evropy z Bělehradu potvrdit. Tým All stars nakonec potvrdil roli mírných favoritů a radoval se z těsného vítězství 8:5. 

Utkání však nebylo jediným bodem bohatého programu. Mimo jiných představení, jako byla např. exhibice finalistek soutěže Dívka a Princezna České republiky, soutěž v pečení O lysickou buchtusoutěže a hry pro děti, muzikálové hity a nebo i autogramiáda sportovců, kde nás svou návštěvou poctil i Lukáš Vorlický z Atalanty Bergamo (více o Lukášovi jsme psali zde), byl na programu ukázkový trénink Žijeme Hrou, do kterého se současně zapojily všechny mládežnické kategorie našeho klubu od nejmenších předpřípravek, přes přípravky, žáky až po dorostence. Návštěvníci měli možnost děti vidět v akci na hříštích různých rozměrů, ale i tvarů a o rozdílném počtu i velikostech branek. Součástí ukázkovéhoho tréninku byl také brankářský trénink vedený Martinem Jíchou. Vše za doprovodu barvitého vyprávění Jiřího Vybírala a Aleše Odehnala. Při nástupu přivodila, nejen nejmenším dětem, ale i mnohem starším "husí kůži" z reproduktorů znějící hymna Ligy mistrů, kterou třeba některý z trénujících, někdy uslyší i při opravdovém zápase. Kdo ví. Trénink zakončila píseň Jede jede mašinka a spousta vláčků, utvořených z trénujících dětí a trenérů. Před tribunou se vláčky spojily v jeden velký a za nenapodobitelného rozeřvávače Břeťe Šulce, mohl zaznít hromový pokřik ŽIJEME HROU!!!

To vše se odehrálo před zraky spousty návštěvníků, kteří si, věřime, celou akci velmi užili. 

Závěrem bych chtěl všem, co se na přípravě akce jakkoli podíleli, poděkovat. Byla vás velká řada a usílí, které jste do příprav vložili, bylo nemalé. Výsledek, který jste však mohli všichni prožít na vlastní kůži, stál jistě za to. Díky.

Pokud se chcete podělit o názor, či svůj pohled k sobotnímu odpoledni, budeme rádi za jakoukoli zpětnou vazbu ať už na facebooku Žijeme Hrou, přes email, nebo přes diskuzní nástěnky zde na stránkách.

Více fotografií z akce najdete na facebooku Žijeme Hrou

Za tým ŽH Martin Pavel

Sdílet na Facebooku