Lukáš Vorlický prožívá v Atalantě Bergamo krásnou sezónu, kvůli zranění chyběl na EURU

Informace ze severu Itálie se k nám nedostávají tak často, proto zprostředkováváme.

Sedmnáctiletý talent českého fotbalu Lukáš Vorlický prožívá skvělé a zároveň smutné období. Již druhým rokem působí v Atalantě Bergamo, kde se mu daří rozvíjet svoji fotbalovou výjimečnost. Současně Lukáše v důležitém období provází zranění. Zdravotní problémy nedovolili rodáku z Boskovic startovat na květnovém EURU U17 v Irsku. Proto ve výběru České fotbalové reprezentace, kterou na finálovém evropském šampionátu vedl zkušený trenér Václav Kotal, chyběl.  

Lukáš Vorlický je odchovanec Boskovic a Zbrojovky Brno. Zároveň je členem Žijeme Hrou a od mala procházel metodikou projektu. Pravidelně se účastnil fotbalových kempů Žijeme Hrou nebo mezinárodních turnajů. Největší podíl na rozvoji Lukášova fotbalového talentu má jeho táta a uznávaný fotbalový odborník Jiří Vorlický. Ten svého syna nejprve vedl v Boskovicích a později  v brněnské Zbrojovce.   

Lukášův příběh je pro mladé sportovce krásnou inspirací. Ukazuje, že i z menších fotbalových klubů se dá postupně propracovat do těch velkých.

I nadále budeme Lukáše pečlivě sledovat a přejeme mu hlavně pevné zdraví.

 

 

 

Nejlepším hráčem na Arco Beppe Viola Trophy

Na tradičním březnovém turnaji Arco Beppe Viola Trophy pro kategorii do 17 let byl Lukáš Vorlický vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Mimo jiné byl autorem krásného gólu ve finálovém utkání proti AC Milán.

V Itálii o něm napsali:

Marco Veratti (Paris Saint Germain) nebo Radja Naingolan (Inter Milán) tito hráči také působili na turnaji Arco. Doufáme, že stejný osud patří i hráči, kterého jsme letos obdivovali na stejném turnaji, na kterém hráli dnes již světoví hráči. Z finále, kde zvítězila Atalanta Bergamo nad AC Milán na penalty, byl viděn především Lukáš Vorlický, český tvůrce italské hry narozený v roce 2002.

Autor fantastického gólu ve finále byl vyhlášen jako nejlepší hráč turnaje. Útočník Atalanty Lukáš Vorlický byl minulý rok několikrát povolán do reprezentace České Republiky. Marco Zanchi, jeho trenér z minulého roku Lukáše postavil poprvé proti Chievo Verona, kdy Atalanta vyhrála 3:1. V přesvědčivém výkonu Atalanty se ukázalo, že můžou počítat s novou „hvězdou“ ve svém týmu, na kterou se můžou spolehnout.

Mluvíme o něm, o Lukášovi Vorlickém, protagonistovi, který v den jeho oficiálního debutu v černomodrém dresu s jedním gólem a dvěma asistencemi zařídil výhru Atalanty. Jeho jméno, které ještě nebylo pro většinu fanoušků možná známo, teď už je a pevně věříme, že by se o něm mohlo brzy vědět ještě víc. Možná za rok nebo za dva.

 

Lukáš hraje aktuálně skvělou sezónu v týmu trenéra Giovanni Bosiho. Lukáš má také silný charakter, ale nohy pevně na zemi. Kromě 12 gólů vstřelených v 15 ligových utkáních z pozice útočného záložníka byla jeho již výborná sezóna doplněna oceněním pro nejlepšího hráče turnaje Arco.

V mnoha situacích ve finálovém zápase bylo krásné vidět, jak žene svým výkonem spoluhráče dopředu, kteří v něm mají velkou důvěru, zároveň byl vidět velký respekt od jeho protihráčů. Všechno bylo zpečetěno úžasným lobem, kterým vyrovnal skóre ve finále proti AC Milán.

V posledních deseti letech jsem viděl tak vysokou úroveň v tak mladém věku jen zřídka, proto věřím, že se tomuto hráči ze země Pavla Nedvěda, který přišel do Atalanty v roce 2017 ze Zbrojovky Brno, podaří prorazit do velkého fotbalu.  

 

 

Sdílet na Facebooku