ZŠ Lysice na krajském finále McDonalds cupu v Brně

ZŠ Edvarda Beneše Lysice v celorepublikovém turnaji McDonalds cup reprezentovala jako vítěz okresního finále okres Blansko v krajském finále v kategorii B (žáci čtvrtých a pátých tříd).

V původním plánu stálo, že se turnaj odehraje na hřišti s umělým povrchem při ZŠ Janouškova v Brně ve středu 22.5.2019. S ohledem na nezpůsobilý terén, kdy na hřišti stála voda byl však krajský turnaj právě kategorie B o den přeložen na čtvrtek 23.5.2019, kdy se již hrát mohlo. Jednotlivé okresy Jihomoravského kraje krom lysické školy reprezentovaly týmy základních škol Brno - Bosonožská, Brno - Měšťanská, Ořechov, Břeclav, Rousínov, Vnorovy a Moravský Krumlov.

Hráčky a hráči ZŠ Lysice odehráli na turnaji celkem čtyři více méně vyrovnaná a především fotbalově pohledná utkání, kdy po dvou prohrách a dvou výhrách obsadili konečné krásné páté místo celého Jihomoravského kraje. Jednak byly při utkáních k vidění krásné individuální i kombinační akce, ale především se do turnaje zapojilo všech čtrnáct nominovaných žáků a žákyň ZŠ Lysice a vytvořili tak funkční spolupracující tým s duchem korespondující s filosofií spolku Žijeme hrou, za který většina z lysických dětí přítomných na turnaji hraje a reprezentuje v soutěžních zápasech.

Chtěl bych i touto cestou, krom všem dětem z lysické školy za jejich příkladnou reprezetaci, poděkovat i paní učitelce ZŠ Lysice Mgr. Zuzce Koláčkové za to, že týmy ZŠ Lysice do turnaje přihlásila, koordinovala mimo jiné dopravu na turnaje a za fyzickou účast na všech turnajích McDonalds cupu v roce 2019.

ZŠ Lysice na krajském finále McDonalds cupu v Brně reprezentovali: Dominika Švábová, Simona Halečková, Jakub Kašpar, Matěj Brož, Adam Honsejman, Daniel Kytner, Mikuláš Živný, Antonín Vybíral, Ondřej Horák, Tomáš Kotek, Matěj Ščučka, Tomáš Setnička, Vladislav Němec a Tomáš Horáček.

Tým vedli trenéři ŽH Jirka Vybíral a Břeťa Šulc

Břeťa Šulc

Sdílet na Facebooku