ZŠ Kunštát a ZŠ Lysice na McDonald’s cupu

Žáci základní školy v Kunštátě se zúčastnili několika soutěží a reprezentovali nejen svoji školu ale i klub Žijeme Hrou. 
 
Florbal
Ve florbale se nám podařilo postoupit až do krajského finále, kde jsme se mohli rovnat s nejlepšími školami z Jihomoravského kraje. 
 
Vybíjená
Dalším sportem byla vybíjená, která se uskutečnila za účasti pouze tří škol a to ZŠ Náměstí,9. května "Zelená", ZŠ Salmova Blansko a naší školy. Nutno říci, že jsme zde sportovně příliš neuspěli a byli jsme spíše do počtu. O to více naše kluky vybíjená oslovila a již nyní se připravujeme na další turnaj. 
 
Atletika
Další úspěch se dostavil na atletických závodech, kde se soutěžilo ve štafetových závodech, 8x50m a to v dívčích i chlapeckých kategoriích. Celkově jsme se umístili na druhém místě a jen těsně jsme ne postoupili do krajského finále. 
 
Fotbal
MC Donald´s patří mezi klasické školní turnaje a vždy je o něj velký zájem. Kategorie II. A, tedy žáci 1. a 2. tříd odehráli pouze okresní finále, na kterém jsme skončili na 6. místě. Za naši školu však nastoupila vetší část dětí, kteří nejsou fotbalisty a členy fotbalových klubů a řada z nich hrála první "velký" fotbalový zápas v životě. Opět nám šlo zejména o radost z pohybu a hry, což se také stalo.
Starší kategorie již byla skutečně o fotbale a turnaj měl dobrou úroveň. Naši borci nakonec skončili na celkovém třetím místě, ale nemohu si odpustit poznámku, že trošku smolně. Ale tak to ve sportu už chodí. Nakonec jsme tedy skončili na ne postupovém místě a odjížděli z blanenského areálu trošku zklamaní. Co nás může těšit, je velký posun od kvalifikačních zápasů z Boskovic, kde jsme nehráli ani zdaleka tak, na co naši kluci mají. V okresním finále jsme již byli koncentrovaní, vědomí a žili jsme hrou a turnajem. 
 
Pavel Blaha - ZŠ Kunštát
   

Ve dnech 27.4., 3. a 4.5. se Základní škola Lysice zúčastnila fotbalového turnaje McDonald’s cup. Turnaj se pořádal pro dvě kategorie, a to starší, kde nastoupili žáci 4. a 5. tříd a mladší, jež byla určena pro žáky/žákyně 2. a 3. tříd. U starších se hrálo už okrskové kolo, a to na stadionu v Boskovicích. Odtud jsme po dobré předvedené hře postoupili na okresní finále do Blanska. V Blansku to pro nás už výsledkově nebylo tak úspěšné, ale nemáme se zač stydět. Ve všech utkáních jsme hráli s našimi soupeři vyrovnanou partii a zejména v individuálních herních činnostech jsme se všem minimálně rovnali. Mladší kategorie hrála rovnou okresní finále a ani ta nedosáhla na postupové příčky, nicméně to nebylo cílem zdaleka tak jako užít si příjemné fotbalové dopoledne a zahrát si, což děti splnily na jedničku. Elán, nasazení a bojovnost ve všech zápasech, to je to, co bylo vidět a cítit z každého zúčastněného.

 

Závěrem se sluší poděkovat všem zúčastněným jmenovitě. V kategorii starších: Jakub Křivánek, František Drábek, Jiří Studýnka, Jan Studýnka, David Bárta, Štěpán Pavlů, Tomáš Čepelka, Marek Kopřiva, Michal Lepka, Adam Ryzí, Viktor Kotlán, Tomáš Král a Ondřej Frauenberg.

V kategorii mladších: Martina Dostálová, Anna Šafářová, Vojtěch Čepelka, Štěpán Živný, Jakub Dítě, Simon Crhák, Václav Křepela, Radim Sekanina, Vojtěch Požár, Ondřej Lepka a Daniel Jež.

V neposlední řadě patří poděkování paním učitelkám Zuzaně Koláčkové a Janě Uríkové. Z trenérského týmu Žijeme Hrou pak Břetislavu Šulcovi.

Jiří Vorlický ml. (trenér Žijeme Hrou)

 

 

Sdílet na Facebooku