Žijeme Hrou v Olomouci na zápase české reprezentace

Den před státním svátkem 17. listopadu uspořádal náš fotbalový klub Žijeme Hrou ve spolupráci se spřátelenými kluby ze Svitávky a Bořitova, autobusový zájezd na reprezentační utkání ČR - Faerské ostrovy. Na fotbalové utkání hraném na Andrově stadionu v Olomouci se nám podařilo zcela zaplnit a vypravit dva autobusy. Využili jsme tak akci FAČR jenž na svém internetovém portálu nabízela vstupenky na tento zápas pro fotbalové kluby. Lístky byly určené organizovaným skupinám dětí v doprovodu jejich trenérů, které jsme nabídli našim hráčům žákovských a dorosteneckých kategorií.

Nevyužili jsme tuhle skvělou akci od fotbalové asociace jako jediní. Před i na stadionu byly vidět a především hlasitě slyšet početné skupiny mladých fanoušků z nejrůznějších koutů republiky. Přimo na stadionu jsme se také potkali se svými kamarády z okresu Blansko, s dětmi z Boskovic, Knínic, Letovic a také Blanska. Všichni jsme se tak podíleli na parádní fotbalové kulise, která doprovázela 5 vstřelených branek českého nároďáku.

Stali jsme se také svědky historické události. A to když Mojmír Chytil, třiadvacetiletý útočník Sigmy Olomouc, jako první hráč v historii samostatné České republiky, vstřelil tři branky při svém debutu v národním týmu. Parádní kousek, který zvládl za pouhých 23. minut. Pětibrankový účet ještě dovršil Václav Černý a ve druhé půli Patrizio Stronati.

Konečné skóre se tak zastavilo na 5:0 pro české lvy. Pro mnohé naše mladé fotbalisty ze Žijeme Hrou to byla vůbec první zkušenost s reprezentačním fotbalem. Zažít atmosféru velkého fotbalového zápasu přímo na vlastní oči, tak i premiérová návstěva ligového stadionu se pro většinu dětí zařadí k nezapomenutelným zážitkům. Závěrečná děkovačka, nebo i mexické vlny na tribunách v průběhu druhé půle, se staly už jen pověstnou třešničkou na dortu velice povedeného výletu.

Do budoucna se můžete těšit na další podobné akce, které plánujeme.

 

Více fotografií naleznete na sociálních sítích Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku