Žijeme Hrou obdrželo zlatou medaili v licenčním systému neprofesionálních klubů

I licenční systém neprofesionálních fotbalových klubů FAČR vám může pomoct rychle se zorientovat při výběru vhodného klubu pro vaše dítě. 
Žijeme Hrou při vyhodnocení klíčových kritérií obrdželo zlatou  medaili (nejvyšší dosažitelné ocenění). 

Licenční systém na základě objektivních kritérií ohodnotí fungování klubu příslušným stupněm kvality od nejnižší grassroots úrovně, přes bronzovou, stříbrnou, až po nejvyšší zlatou úroveň.

Systém pro neprofesionální kluby je rozdělen do sedmi částí, z nich šest je bodově hodnoceno. Sekce SOUTĚŽE hodnotí počet týmů klubu zapojených do soutěží FAČR, kritérium POČET HRÁČŮ počítá každého jednotlivého hráče klubu, sekce TRENÉŘI hodnotí počet aktivních trenérů, ale i jejich dosažené trenérské vzdělání, v části INFRASTRUKTURA budou kluby zadávat údaje o sportovištích a zázemí, které mají k dispozici, AKCE A AKTIVITY bodují doplňkovou činnost klubů, jako jsou kempy pro děti, turnaje, náborové akce nebo vzdělávání trenérů, poslední kritérium SPOLUPRACUJÍCÍ SUBJEKTY pak hodnotí, jak aktivní je klub ve spolupráci například s místní samosprávou, školami a dalšími subjekty.

,,Snažili jsme se systém nastavit tak, aby byl co nejspravedlivější a dokázal objektivně ukázat, jak který klub funguje. To mohou ocenit i samotné kluby a využít systém k dalšímu zlepšování jejich činnosti, aby se dostaly na vyšší úroveň hodnocení. Systém může sloužit i ke zdravému soutěžení mezi kluby, ale zároveň i jako přehled o klubech pro veřejnost." přiblížil důvod spuštění a fungování systému Michal Blažej z Grassroots oddělení FAČR, jeden z tvůrců systému.

Žijeme Hrou je fotbalovým klubem, který se specializuje na výchovu mládeže. Chceme vychovávat fotbalisty, kteří budou hrát pro radost na zájmové úrovni, ale i hráče, kteří chtějí hrát fotbal výkonnostně nebo vrcholově.
Uvědomuje si, že práce s mládeží je dlouhodobý a nikdy nekončící proces. My to bereme jako velkou zodpovědnost a závazek vůči našemu regionu. Touto cestou děkujeme všem co se na činnosti v Žijeme Hrou jakoukoliv formou podílí. Poděkování míří i k našim partnerům, spolupracujícím klubům a subjektům.

Sdílet na Facebooku