Zápasy dorostu s Pelhřimovem se hráli v Boskovicích

Starší dorost - FK Maraton Pelhřimov 1:2 (1:1)

Branka: Baňa
Sestava: Hoch (GK), Štarha, Chmelíček, Marek, Slavíček, Janků, Zlatníček, Stejskal, Toman, Baňa, Kalvoda
Náhradníci: Šmerda, Pilát, Peša, Valenčík

Starší dorost do zápasu s týmem z Vysočiny nevstoupil šťastně a po špatné komunikaci dal hostům možnost zahrávat nepřímý kop z hranice malého vápna. Malou domu hráči Pelhřimova potrestali a šli do brzkého vedení. Více ze hry jsme v další minutách prvního dějství měli spíše my a snažili jsme se diktovat tempo hry. To samotné bylo velice vysoké a hra se odehrávala zejména ve střed hřiště, kde bylo sváděno velké množství tvrdých soubojů, mnohdy až za hranicí únosnosti. Ve chvíli, kdy se nám podařilo udržet šíři hřiště a přenášet hru, přicházely i šance. Tíženého vyrovnání, které viselo ve vzduch jsme se dočkali ve 28. minutě, kdy po skvělé přihrávce vyslal na steč Štarha Baňu, který si vyměnil míč se Zlatníčkem a uklidil míč do odkryté branky. Další branku mohl přidat stejný střelec, ale v samostatném nájezdu poslal míč těsně vedle tyče, a tak se šlo do kabin za smírného stav 1:1.

V druhém dějství jsme chtěli zklidnit hru a držet se více na míči, využívat širšího postavení beků a krajních záložníků a hrát více trpělivě. Soupeře jsme do výraznějších šancí nepouštěli a podařilo se nám vytvořit dvě stoprocentní šance. Jedna však skončila na tyči a druhá na skvěle chytajícím hostujícím brankáři. A tak zákonitě přišel v 70. minutě trest. Adam Hotovec poslal odražený míč z poza šestnáctky vysokým kopem na branku a k překvapení všech skončil tento pokus za zády Jakuba Hocha, což znamenalo druhý gól výše jmenovaného a zejména vedení hostů, 1:2.

Závěrečná dvacetiminutovka byla z naší strany nervózní a kluci nemohli najít správný recept na dobře hrající Pelhřimov, který využíval hlubokého postavení a dobře pracujícího bloku. Náznaky šancí jsme nedokázali dotáhnout do finální podoby, a tak jsme v azylu na boskovické umělce podlehli takticky dobře připravenému soupeři.

 

Mladší dorost - FK Maraton Pelhřimov 3:8 (3:2)

Branka: Tesař, Pilát, Janeček
Sestava: Mihula (GK), Svoboda, Tesař, Chytrý, Pilát, Havelka, Šulc, Sedláček, Janeček, Ščučka, Kříž
Náhradníci: Prudký, Doležal, Němec

Mladší dorost doplatil na nezkušenost, individuální chyby a v případě několika jedinců i fyzickou nepřipravenost. Taktéž se opět ukázala skutečnost, že nejsme schopni odehrát celé utkání v koncentrovaném a vědomém stavu. Přesto je na týmu vidět obrovské zlepšení i herní kvalita, která se ukázala v prvním poločase. Tréninkový proces je dobře nastaven a zápas od zápasu je znát individuální i týmový růst. Vše však má svůj čas a jedná se do proces nikoli událost.

Do zápasu s FK Pelhřimov jsme vstoupili výborně a díky ráně Tesaře z dobrých pět a dvaceti metrů jsme šli do vedení. Další trefu si připsal z přímého volného kopu Jirka Pilát, který poslal míč přes zeď a nedal brankáři šanci zasáhnut. Soupeř však vždy skóre srovnal a z vedení jsme se dlouho neradovali. Nebezpečné pokusy Pelhřimova likvidoval skvěle chytající Mihula. Náš výkon získával postupem času i na herní a taktické kvalitě, čímž jsme doplnili dobré individuální výkony z minulých zápasů. Za to jsme byli odměněni v podobě třetího gólu z kopačky Jakuba Janečka. Poločas tak skončil 3:2 v náš prospěch.

Do druhé půle jsme nevstoupili vůbec dobře a hned v 47. minutě jsme inkasovali srovnávací branku. To s řadou kluků zamávalo a povedený výkon z prvního dějství byl zapomenut. I když je samotné skóre z druhého poločasu 0:6 kruté, dokazuje naše individuální i týmové slabiny v samé nahotě. S hráči však o těchto problémech, které degradují naše snažení mluvíme. Hledáme příčiny a postupně se je snažíme limitovat, až dojde k jejich vymizení. Hráči i tým takový má potenciál, a to je důležité, nic není zadarmo a neděje se přes noc, jak už jsem zmínil, jedná se o dlouhodobý proces.

komentář Pavel Blaha (hl. trenér)

Sdílet na Facebooku