Žáci zakončili podzimní část soutěže FAČR s KAHANEM a ve Znojmě

Starší žáci - FKM Kahan 3:2 (3:0)

Branky: Danzinger, Setnička, Mikulášek
Sestava: Hruška (GK), Bednář, Kupsa, Formánek, Mikulášek, Kotek, Sommer, Doležal, Setnička, Danzinger, Brož, Skoupý, Janča D., Zunka

Velice povedený první poločas v posledním domácím podzimním zápase. Zřejmě jeden z nejpovedenějších. Velice dobře jsme drželi míč, měnili tempo hry a také těžiště. Z naší územní převahy pramenily 3 vstřelené branky Jirkou Danzingerem, Tomem Setničkou a Davidem Mikuláškem. Druhá půle začala malou nepozorností ve středu pole a hosté snížili. Zbylá část utkání přinesla hodně soubojů a hra se odehrávala spíše mezi šestnáckami. Z naší strany už hra nebyla tak aktivní jak v první půli. V poslední minutě posoudil hlavní rozhodčí střet Toma Setničky s hostujícím útočníkem jako penaltový. Z pokutového kopu se hráč Kahanu Janecký nemílil a snížil na konečných 3:2. Druhá půle už z naší strany nebyla tak povedená jako první. I tak jsme si dnes vítězství zasloužili a hráče jsem ocenil především za herní projev v prvním poločase.

FK Znojmo - Starší žáci 2:4 (0:1)

Branky: 3x Doležal, Setnička
Sestava: Tenora (GK), Bednář, Janča J., Dočekal, Formánek, Mikulášek, Kotek, Sommer, Doležal, Setnička, Danzinger, Brož, Skoupý, Knoflíček, Štěpánek

Úvod posledního mistrovského utkání byl z naší strany hodně rozvážný. Řekl bych až ospalý. Zda tomu přispěla dlouhá cesta na jih Moravy nebo brzké vstávání je otázkou. Postupem času jsme si však začali vytvářet převahu. Párkrát se nám povedlo vyřešit herní situaci průnikovou přihrávkou za obranu domácích, ale né vždy se podařilo pohlídat si ofsajdovou pozici až skóre utkání otevřel Tom Setnička. Ve druhém poločase se nám dařilo ještě více kontrolovat hru a dostávat se do dalších šancí, které přinesly i branky. Střelecky se 3 brankami prosadil z naší strany už jen Lukáš Doležal. Úctyhodný čin za který je nutno Lukáše ocenit nastal zhruba ve druhé půlce druhého dějství, když nám rozhodčí pískl penaltu. Lukáš usoudil, že nebyla písknuta oprávněně a míč ze značky pokutového puntíku zakopl vedle branky. Skvělé gesto fair-play. Domácí se ke konci zápasu po zásluze prosadili také a uzavřeli tak na konečných 2:4 pro naše barvy.

V konečném zúčtování tabulky 1. třídy starších žáků skupiny A nám patří 4. pozice se ziskem 26 bodů. Skóre 48:24. Stejný počet bodů jako má FKM Kahan. Co se týče postavení v tabulce, za jisté konstelace jsme mohli mít bodů určitě více. V průběhu podzimu spousta hráčů ročníku 2008 doplňovala také tým dorostu a v některých zápasech tak logicky chyběli. Konečné umístění však pro nás není prioritní. Hlavní zaměření klademe na růst hráčů a jejich neustálé zlepšovaní. Styl a herní projev mužstva se za odehraný podzim také výrazně posunul a za to je nutné hráče výrazně ocenit. Lukáš Doležal se po podzimu stal králem střelců celé soutěže s 22 góly! Tom Setnička vstřelil branek 11 a uzavírá elitní desítku. Velká gratulace nejen střelcům, ale také celému týmu, který klukům šance připravoval.

Martin Pavel (trenér)

Tabulka I.třídy starších žáků skupiny A
Tabulka střelců I.třídy starších žáků skupiny A

Mladší žáci - FKM Kahan 4:0 (2:0)

Branky: 2x Křivánek, Pernica, Kubíček
Sestava: Hruška (GK), Svoboda, Šafář, Chmelíček, Štěpánek, Pavlů, Křivánek, Pernica, Barták, Slavíček, Kubíček, Coural

V posledním domácím zápase podzimu jsme narazili na houževnatého a bojovného soupeře. Hráči z Kahanu se nás snažili rychle dostupovat, vysouvat obranu a tak nás vystavovat do ofsajdových postavení. Ideální příležitost vyzkoušet si prunikové přihrávky za obranu, které jsme do hry potřebovali dostat. A postupem času se tento aspekt začal dařit čím dál víc. Brankových šancí jsme měli dostatek. V každém poločase se nám podařilo proměnit dvě.

1. poločas utkání Žijeme Hrou U13 - FKM Kahan U13

 

2. poločas utkání Žijeme Hrou U13 - FKM Kahan U13

 

Děkovačka po zápase

FK Znojmo - Mladší žáci 0:6 (0:2)

Branky: 3x Látal, Coural, Křivánek, Pernica
Sestava: Hruška (GK), Svoboda, Šafář, Chmelíček, Látal, Štěpánek, Pavlů, Křivánek, Pernica, Kubíček, Coural

Rychle jsme se v zápase ujali vedení brankou Roberta Courala, která přispěla k celkovému zklidnění týmu. V následném průběhu jsme pak využili další šance a skóre zápasu se zastavilo na 0:6 pro náš tým.

V tabulce 1. třídy mladších žáků skupiny A jsme po podzimu na 1. místě. Jedinou bodovou ztrátu jsme zaznamenali v zápase na půdě Svratky Brno, se kterou jsme remizovali 2:2. Zbylé zápasy se klukům podařilo vyhrát. Ve spoustě zápasů nedali soupeři svou kůži lacino. Snažili se nám vyrovnat nasazením, bojovností a v některých zápasech také kompaktním obranným blokem. Pro náš mladý tým stějně jak u starších žáků, není zásadní umístění v tabulce, ale přenášení herních principů z tréninků do utkání. A to se nám dařilo. Tento fakt se projevil také ve výsledcích týmu.

Skvělým výsledkem je nejen 81 vstřelených gólů, ale také pouze 9 inkasovaných ze 13 zápasů. Skvělá práce celého týmu, ale obzvlášť vynikající výkony Vojty Hrušky v brance.
V tabulce střelců celé soutěže máme po podzimu hned 4 hráče v TOP 10 a to: s 18 brankami na čtvrtém místě Jakub Pernica, hned v závěsu Lukáš Štěpánek s 16 přesnými zásahy. Osmé a deváte místo obsadili Jan Látal (14 gólů) a Jakub Křivánek (13 gólů).

Martin Pavel (trenér)

Tabulka I.třídy mladších žáků skupiny A
Tabulka střelců I.třídy mladších žáků skupiny A

1. poločas utkání FK Znojmo U13 - Žijeme Hrou U13

 

2. poločas utkání FK Znojmo U13 - Žijeme Hrou U13

 

Děkovačka po zápase

 

 

Sdílet na Facebooku