Žáci navázali na předchozí výkony v Boskovicích

FC Boskovice B - Starší žáci 3:2 (0:1)

Branky: Sommer, Setnička
Sestava: Hruška (GK), Mikulášek, Janča Jar., Dočekal, Štěpánek, Formánek, Sommer, Barták, Křivánek, Setnička, Pernica, Chmelíček, Látal, Šafář, Halečková, Knoflíček

Zápas s Boskovicemi se měl původně odehrát v Letovicích, ale po týdenních vytrvalých deštích jsme se se soupeřem domluvili na hrací ploše boskovické umělky. Chladné počasí patrně zapůsobilo i na zdravotní stav některých hráčů, jenž v týdnu před zápasem nemocní lehli a tak jsme do zápasu museli povolat celou řadu mladších hráčů. Lukáš Doležal byl navíc nominován do zápasu dorostu, který se hrál v sobotu odpoledne v Brně na Svratce. Mladší žáci však do zápasu šli beze strachu a bez zbytečného respektu a starším protivníkům se snažili vyrovnat svým nasazením, tak i odvahou v osobních soubojích. Proti větším protihráčům to bylo někdy mnohdy hodně těžké. Všechny naše mladší hráče je však potřeba za odehraných zápas pochvalit, protože jej zvládli skvěle.

Úvod nám vyšel výborně a Kuba Sommer hned ve druhé minutě ranou pod břevno asi tak z půlky půlky vstřelil úvodní gól zápasu. Domácí nás poté tlačili a hra se odehrávala spíše na naší polovině. Zde nás v některých momentech podržel skvěle chytající brankář Vojta Hruška a také někdy špatné řešení finální fáze domácích. My jsme hrozili především z nebezpečných rychlých protiútoků, které se nám, ale nepodařilo proměnit. Do druhé půle domácí nastoupili s ještě větším nasazením. Měli více ze hry a tlak na naši branku, ze kterého jsme inkasovali dvě branky, už byl příliš velký. Boskovice tak otočili průbeh zápasu a ujali se vedení. V závěru jsme hru otevřeli, což se také vyplatilo a Tomáš Setnička po individuální akci vyrovnal na 2:2. Zápas však nekončil a v samotném závěru jsme inkasovali po standarní situaci na konečných 3:2 pro domácí. Nezměnila na tom ani závěrečná šance utkání, kdy Tom Setnička zahrával přímý kop z hranice šestnáctky. Hráli jsme už bez brankáře, který byl ve vápně soupeře připraven na centrovaný míč, ale střela skončila nad domácí brankou.

Za odehraný zápas je třeba naše hráče pochválit. Většina odevzdala maximum. Absence některých hráčů byly vidět. Ve hře jsme se opírali především o osu Dočekal, Sommer, Setnička, Mikulášek. Na ně navázali naší mladší žáci, kteří jak už jsem psal výše odehráli také skvělý zápas.

Martin Pavel (trenér)

I.třída starších žáků skupina A

FC Boskovice B - Mladší žáci 1:9 (0:7)

Branky: 2x Látal, 2x Štěpánek, 2x Coural, Chmelíček, Křivánek, Barták
Sestava: Hruška (GK), Svoboda, Šafář, Chmelíček, Látal, Štěpánek, Kubíček, Křivánek, Pernica, Barták, Formánek,Coural

Do zápasu proti Boskovicím jsme nastoupili se záměrem odehrát jej v podčíslení. To znamená, že už od úvodu jsme nastoupili v sestavě -2 hráče a odehráli jsme takhle celé utkání. Nechceme, aby to bylo chápáno, jako neúcta soupeři. To v žádném případě. Záměrem bylo probudit naše hráče k větší aktivitě - více pohybu, a také více prostoru na hřišti a tím více obchazení 1 na 1. Posuďte z natočených videií ze zápasu sami, zda-li se tento záměr vydařil.

Martin Pavel (trenér)

I.třída mladších žáků skupina A

1. poločas utkání FC Boskovice B U13 - Žijeme Hrou U13

 

2. poločas utkání FC Boskovice B U13 - Žijeme Hrou U13

 

 

Sdílet na Facebooku