Žáci hráli dvakrát po sobě v Brně s rozdílnými výkony

Starší žáci

FC Medlánky - Žijeme Hrou 8:1 (5:0)

Branka: Valenčík

Sestava: Sýs (GK), Španělová, Kazda, Macháček F., Chmelíčková, Motyčka, Valenčík, Tobiáš, Havel J., Havelka, Macháček T., Jonáš, Prudký, Vokurka

Po vydařeném posledním domácím utkání s FKD, kdy jsme v koncovce byli velice efektivní se nám zápas v Medlánkách příliš nepodařil. Domácí místo hlavní travnaté plochy dali přednost úzké umělce, která svými rozměry značně ovlivnila styl utkání, které bylo plné osobních a hlavičkových soboujů se spoustou nakopávaných míčů. My jsme se s tímto stylem hry příliš nevyrovnali. Chyběl nám především důraz v osobních soubojích a měli jsme velmi málo pohybu. Rychlosti našich hráčů, jsme na tomto stísněném prostoru taky težko využívali. Druhý poločas přinesl zlepšení, ovšem více než na korekci výsledku z nohy Valenčíka to nepřineslo.

Bohunice / Starý Lískovec - Žijeme Hrou 1:6 (0:3)

Branky: 2x Valenčík, 2x Soyma, Motyčka, Tobiáš

Sestava: Sýs (GK), Španělová, Různar, Macháček F., Chmelíčková, Tobiáš, Valenčík Macháček T., Motyčka, Soyma, Kazda, Kraut, Havel J.

Po utkání v Medlánkách, které nám příliš nevyšlo, jsme všichni chtěli výrazně zlepšeným výkonem napravit vlastní dojem z předvedené hry. A to se na krásně přiravené travnaté ploše v Bohunicích opravdu povedlo. Od prvních minut jsme šli důrazně naproti vstřeleným brankám. Velice aktivní byl v tomto směru především střed pole, kdy spolupráce mezi Valenčíkem a Motyčkou klapala na jedničku. Velkou aktivitou se prezentovali i ostatní spoluhráči, kteří svým pohybem vytvářeli neustálou nabídku. Snažili jsme se také o rychlé a včasné přistupování k soupeři, což vytvořilo nejednu šanci. Velice nebezpeční jsme byli i z rohů, na jejiž bránění domácí hráči nedokázali příliš reagovat. Nejkrásnější akce utkání: Dlouhý pas Petra Valenčíka na Štěpána Motyčku, který si převzal míč do pohybu přešel přes dva obránce a přehozením alá Karel Poborský nedal vyběhnuvšímu bohunickému brankáři sebemenší šanci.

 

Mladší žáci

FC Medlánky - Žijeme Hrou 6:3 (2:2)

Branka: 3x Fadrný

Sestava: Tenora (GK), Prudký, Šulc, Havelka, Havel O., Němec, Jonáš, Setničková, Fadrný, Ščučka

Utkání mladších žáků v Medlánkách se rozhodlo až ke konci utkání, kdy soupeř využil svou výškovou převahu, se kterou jsme měli po celé utkání velký problém. I tak jsme však odehráli vyrovnané utkání. V útočné fázi nám však mnohdy chyběla větší podpora dalších řad. Hráči jako ŠčučkaFadrný a Němec, byli vystaveni ve svých útočných akcích, mnohdy velké přesile soupeře. Skvělé utkání odchytal Franta Tenora v bráně, na pozici středního obránce sváděl tvrdé souboje Samuel Prudký a v útoku se důrazně rval Matěj Ščučka

Bohunice / Starý Lískovec - Žijeme Hrou 3:2 (0:1)

Branky: 2x Fadrný

Sestava: Ščučka (GK), Havelka, Prudký, Šulc, Němec, Setničková, Havel, Fardný, Živný

Ve včerejším utkání jsme týmu z Bohunic byli více než vyrovnaným soupeřem. Skvělý zápas odchytal Matěj Ščučka, který se přesunul z pole do brány a držel naše šance na vítězství. Vypracovali jsme si v útoku celou řadu šancí, spoustu z nich jsme však řešili neefektivně a místy míč zbytečně přidržovali. To se však s přibívajícími zápasy zlepší. Některým hráčům chyběl větší důraz v osobních soubojích, na kterém budou muset zapracovat. Ke konci utkání už mohly chybět trochu i síly na zvrat ve skóre, protože jsme dnes bohužel měli jen jednoho hráče na střídaní.

 

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku