"Vzpomínám na utkání v Soběšicích, kdy se mi podařilo skórovat" ohlíží se za podzimem Tomáš Setnička

V období, kdy vzhledem k okolnostem nemůžeme hrát fotbal, přicházíme se seriálem představení našich mladých hráčů. Ptáme se, jak aktuálně tráví volný čas, jestli sportují, nebo jak vzpomínají na různé zápasy či turnaje. První, kterého jsme vyzpovídali je Tomáš Setnička. 

  • Tomáši, jak aktuálně trávíš volné dny, když je vlivem vládních nařízení přerušena prezenční školní docházka a nejsou povoleny ani skupinové fotbalové tréninky?
    Dopoledne mám většinou online výuku a odpoledne chodím na hřiště a snažím se indivudálně trénovat.

  • Mohl bys nám přiblížit jak probíhá tvá online výuka?
    Online výuka u nás probíhá tak, že se všichni ze třídy musíme ve stanovený čas určitého předmětu připojit na Teams k hovoru s paní učitelkou a spolužáky.

  • Říkáš, že se snažíš individuálně trénovat. Na kterých konkrétních fotbalových dovednostech pracuješ?
    Ano, chodím na místní hřiště, kde si zkouším střelbu na branku, dělám kličky, nožičky a další.

  • Aktuálně nastupuješ za mladší i starší žáky. Kde se ti hraje lépe, za mladší žáky na menším hřišti nebo za starší žáky, kde se hraje už na klasické velké hřiště? 
    Řekl bych, že se mi hraje lépe za starší žáky na větším hřišti, více mi to vyhovuje. Občas se stává, že proti nám hrají o dost větší soupeři, ale strach nemám a snažím se jim fyzicky vyrovnat.

  • Na jakém postu nejčastěji nastupuješ?
    Nastupuji většinou na postu defenzivního záložníka nebo středního obránce. Vyhovují mi oba posty a rád bych na nich hrál dál.

  • Pokud bychom se vrátili ke skončené podzimní části, je nějaký zápas, na který budeš více vzpomínat nebo který se ti povedl?
    Rád vzpomínám na utkání za starší žáky v Soběšicích, kde jsem odehrál skoro celý zápas na postu středního obránce. Prohrávali jsme 1:0 a asi 10 min. před koncem utkání mě trenér posunul do zálohy, abychom posílili ofenzívu. Pět minut před koncem zápasu se mi podařilo skórovat na konečných 1:1.

  • Který moment, zápas nebo turnaj z podzimu bys naopak označil za méně povedený?
    Na podzim, kdy jsme jeli s mladšími žáky na Ondrášovka Cup do Zábřehu na Moravě. Odehráli jsme několik utkání a nakonec jsme na skóre o 1 gól nepostoupili do dalšího kola.

  • Pokud by ses ve své krátké fotbalové kariéře ohlédl na chvíli zpět. Je nějaký moment, turnaj, zápas na který obzvláště rád vzpomínáš?
    Nejraději vzpomínám na pohárové utkání za starší žáky v Drnovicích u Vyškova, kde jsme hráli na velkém fotbalovém stadionu. Ke konci normální hrací doby byl stav 1:1 a došlo na penalty. Byl jsem vybrán mezi pět našich hráčů, kteří šli kopat. Vstřelil jsem gól, stejně tak i ostatní mí spoluhráči a postoupili jsme.

  • S kým si na hřišti nejvíce rozumíš?
    V zápasech za mladší žáky se mi hraje dobře s Tomem Kotkem, za starší s Matějem Ščučkou a Ladíkem Němcem, se kterými si rozumím fotbalově i mimo hřiště.

  • Jak často trénuješ? Děláš ještě něco navíc mimo fotbalový trénink v klubu?
    Když to ještě bylo možné, tak jsem chodil 2x týdně na týmový trénink + 1 individuální trénink a v sobotu nebo v neděli jsem hrával zápasy za mladší a starší žáky. Teď trénuji individuálně.

  • Máš svůj fotbalový vzor?
    Momentálně mám 2 fotbalové vzory - z české ligy Nicolae Stanciu a z anglické ligy Kaie Havertze z týmu Chelsea. Líbí se mi jejich styl hry.

  • Máš nějaký cíl nebo sen, kam bys to chtěl ve své fotbalové dráze dotáhnout nebo tým kterému fandíš a za který by jsi chtěl v budoucnu hrát?
    Pokud bych se někdy stal profesionálním fotbalistou, tak bych si rád zahrál za Slavii Praha, nebo za Chelsea :-), které fandím.

  • Co rád děláš mimo fotbal? Máš nějaké jiné koníčky? ​​​​​​​
    Ve volném čase rád chodím chytat ryby, ven se psem, do přírody a ze sportů mám rád tenis a hokej.
     

Jméno: Tomáš Setnička
Narozen: 2.4.2008
Bydliště: Lhota u Lysic
Kategorie: mladší + starší žáci Žijeme Hrou

Děkujeme za rozhovor.

Sdílet na Facebooku