Vladislav Němec: "Díky přístupu trenérů Jirky Vybírala a Břeťě Šulce jsem si zamiloval fotbal."

V anketě Fotbalista roku 2021 okresu Blansko zaznamenal fotbalový klub Žijeme Hrou velkých vyznamenání. V každé mládežnické kategorii (přípravky, žáci, dorost) jsme měli své zastoupení. V kategorii žáků se mezi třemi vyhlášenými umístil i Vladislav Němec, kterému jsme položili pár otázek.

  • Vláďo, před 14 dny jsi byl zvolen v anketě Fotbalista roku 2021 okresu Blansko v kategorii žáků mezi 3 nejlepšími. Jaké byly tvé pocity a proč myslíš, že jsi byl zvolen právě ty?
    Velice mě to těší. Zřejmě jsem v poslední době podával dobré výkony.
  • Věkem jsi stále starší žák, nastupuješ však už i v kategorii mladšího dorostu v dorostenecké Divizi. Dovedl bys nám říct, kde spatřuješ největší rozdíly mezi zápasy žáků a dorostu?
    Největší rozdíl vidím určitě v rychlosti a tvrdosti. Je to mnohem silovější fotbal. V žácích mám více prostoru na hřišti a více času na vše.
  • Na jakém postu nejčastěji nastupuješ?
    Nejraději hraji jako střední záložník, cítím se tam nejlépe.
  • Pokud bychom se vrátili ke skončené podzimní části, je nějaký zápas na který budeš vzpomínat více? Který se ti obzvlášť povedl?
    Dobré zápasy byly ve Znojmě i v Blansku. Se Znojmem jsme hráli 3:3, zde jsem vstřelil dvě branky a proti Blansku jsem dal hatrick za 22 minut.
  • Který moment, zápas nebo turnaj z podzimu bys naopak označil za méně povedený?
    Jeden z horších zápasů byl proti Rousínovu, který jsme prohráli 7:5.
  • Pokud by ses ve své krátké fotbalové kariéře ohlédl na chvíli zpět. Je nějaký moment, turnaj, zápas na který obzvláště rád vzpomínáš?
    Vzpomínám na turnaj v Prostějově, kde jsem nastoupil za SK Líšeň. Celý turnaj se mi hodně dařilo, patřil jsem se sedmi brankami k nejlepším střelcům turnaje.
  • S kým si na hřišti nejvíce rozumíš?
    Náš tým je plný skvělých hráčů - jako třeba Matěj Ščučka, Tom Setnička, Lukáš Doležal, Verča a Domča Švábovi … atd. Vzájemně se snažíme podporovat jeden druhého.
  • Jak často trénuješ? Děláš ještě něco navíc mimo fotbalový trénink v klubu?
    Snažím se trénovat každý den, občas chodím i s tátou na jeho tréninky. Doma každý den cvičím, protože mám problém s páteří a často mě bolí hlava. Chodím i plavat.
  • Jmenovitě kteří trenéři se už objevili na tvé fotbalové cestě a jak na tebe každý působil?
    Moje začátky vedl Jirka Vybíral a Břeťa Šulc. Díky jejich přístupu jsem si fotbal zamiloval. Dále mě v mladších žácích trénoval Martin Pavel a teď můj současný trenér je Jirka Vorlický ml.  Všichni jsou moc fajn!!
  • Rozebíráš zápasy s rodinou, nebo popř. s někým jiným?
    Rozebíráme doma zápasy, někdy i tréninky, s mámou i tátou. Navíc s taťkem se často sázíme, kdo dá více branek v zápase. Podzimní část jsem vyhrál o 5 gólů.
  • Kde táta hraje? A sleduješ jeho zápasy?
    Táta hraje v Drnovicích na postu útočníka. Pravidelně ho chodíme sledovat, často jeho zápasy taky rozebíráme.
  • Máš svůj fotbalový vzor?
    Můj oblíbený hráč je Kylian Mbappé. Je výborně technicky a rychlostně vybaven.
  • Máš nějaký cíl nebo sen, kam bys to chtěl ve své fotbalové dráze dotáhnout nebo tým kterému fandíš a za který by jsi chtěl v budoucnu hrát?
    Můj sen je hrát fotbal na profesionální úrovni. Můj oblíbený tým je PSG. Jednou bych to chtěl zkusit za prvoligový tým FC Slovácko.
  • Co rád děláš mimo fotbal? Máš nějaké jiné koníčky?
    Mými koníčky jsou rybaření a myslivost. Kromě fotbalu ale nic moc jiného nedělám.
  • Oblíbené jídlo, pití, předmět ve škole?
    Mé oblíbené jídlo je svíčková a maminčina vánočka. Rád bych si dával Colu, ale rodiče mi ji zakazují.  Mým oblíbeným předmětem je samozřejmě tělocvik, dále angličtina a přírodopis.

Jméno: Vladislav Němec
Narozen: 26.10.2007
Bydliště: Štěchov
Kategorie: starší žáci a mladší dorost Žijeme Hrou

Děkujeme za rozhovor a za skvělou reprezentaci Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku