V souboji o druhou příčku dorostenci uspěli

FK Kunštát / Žijeme Hrou - AFK Tišnov 7:0 (5:0)

Branky: Kovář M. (12. min.), Konečný J. (14. min.), Konečný J. (23. min.), Bělehrádek T. (29. min.), Petrželka J. (40. min.), Kleveta J. (68. min.), Novotný T. (74. min.)

Sestava: Holík T. (GK), Marek L. (54. min.), Kleveta L., Konopáč L. (56. min.), Baňa D. (72. min.), Novotný T., Kovář M., Bělehrádek T. (85. min.), Konečný J., Kleveta J., Petrželka J. (72. min.)

Náhradníci: Loubal J., (56. min.), Měcháček V. (72. min.), Peša M. (85. min.), Chmelíček M. (72. min.), Vítek A. (54. min.)

Jednoznačné utkání proti soupeři, který nám dýchá v tabulce na záda. Od první minuty jsme byli výraznější ve všech herních činnostech. Ihned jsme si vytvořili na soupeře velký tlak, hráli jsme pouze na jeho půli a bylo otázkou času, kdy vstřelíme první gól. To netrvalo dlouho a po prvním vydatném dešti, kdy už hřiště začínálo být lehce pod vodou, ve dvanácté minutě zahrával Míša Kovář asi z dvaceti metrů trestný kop. "Rozkaz zněl jasně - kopni to tak, ať to před gólmanem spadne". To se povedlo na 1A a vedli jsme 1-0. Dvě minuty po té se Jirka Konečný po skvělé přihrávce dostal před gólmana a s přehledem proměnil na 2-0. 

Přišel další vydatnější déšť a kroupy, takže paní rozhodčí udělila přestávku asi na 15 minut. Po té jsme se chvíli dostávali do tempa, zase přišel tlak a z něj ve 23 minutě gól v podání Jirky Konečného. Stále se nám dařilo neustále přehrávat soupeře, a tak ve 29. minutě po skvělé nahrávce Toma Novotného se uvolnil Tom Bělehrádek a zkušeně po zemi na zadní tyč skóroval. Poslední gól v prvním poločase přidal po centru z pravé strany Kuba Petrželka (kdo centroval nevím, jelikož jsem šel na pokyn paní rozhodčí zajistit po dešti opětovné lajnování hřiště). 
Druhá půle byla opět v naší režii. Soupeř už zápas "pouze" dohrával a my jsme určovali tempo hry. To už si hodně dovoloval i stoper Lukáš Kleveta, kdy prakticky sám prošel celým hřištěm a po narážečce s Jardem Klevetou se ocitl před gólmanem, zvolil skvělé zakončení po zemi na zadní tyč. Chybělo asi půl metru a skóroval. Škoda, zasloužil by si to.

Dnešní vynikající výkon Jirky Konečného vyladil Adam Vítek, když jej poslal přesnou přihrávkou do breaku. Jirka si s ní poradil tak, že se jednoduše zbavil bránícího hráče, několik hráčů soupeře umyl a lehce nahodil míč Járovi Klevetovi, který i v pádu dokázal skórovat. Poslední gól završil Tom Novotný, když opět po Jirkově přihrávce, po zemi na zadní tyč nedal gólmanovi šanci.
Dnes jsme střídali pět hráčů. Ani jeden nešel ze hry kvůli špatnému výkonu, ale pro to , aby i ti ostatní dostali šanci si zahrát.
Všichni podali vynikající výkon, nebáli se hrát, dokázali tvořit hru, hráli nebojácně, individuálně a zároveň kolektivně, nabízeli se jeden druhému a pomáhali si - a o tom to je...

Zdeněk Burian (trenér)

Sdílet na Facebooku