V Modřicích nastoupili jen mladší žáci, starší nehráli

V týdnu před zápasem se nám ze zápasu v Modřicích ze zdravotních důvodů omluvil větší počet hráčů starších žáků. Proto z důvodu zachování kvalitní zápasové konfrontace pro oba týmy, hráli v nedělním dopoledni v Modřicích jen mladší žáci. Po domluvě s trenérem domácím jsme zápas žáků starších přeložili na pozdější termín.

MFK Modřice - Žijeme Hrou 0:1 (0:0)

Branka: Danziger
Sestava: Hruška (GK), Šafář, Látal, Janča, Brož, Kubíček, Chmelíček, Burkoň, Štěpánek, Danzinger, Křivánek, Barták P.

Mladší žáci však svůj zápas odehráli a pokračovali v nastolených jarních výkonech. Do zápas jsme vlétli ve vynikajícim tempu a hráli velmi aktivně. Hned z kraje zápasu zvonila domácí konstrukce branky. Bohužel úvodní tlak branku nepřinesl. V dalším průběhu první půle tempo trochu opadlo a nám se nedařilo dostat přes zahuštěné prostory domácích hráčů. Do druhé půle jsme vstoupili s cílem ještě více využívat kraje hřiště a rychleji roztahovat herní pole. Zvýšili jsme také počet kolmých přihrávek za domácí obranu, což nám také přineslo úvodní branku Jirky Danzingera a také spoustu dalších šancí. I přes vypracování si mnohdy až 1000% šancí, kdy před námi zůstala zcela odkrytá branka soupeře se nám další branku přidat nepodařilo. I přes to byl dnešní výkon povedený a opět jsme se o kousek posunuli v automatizaci našich herních principů.

Podobný průběh mělo také předchozí utkání na Startu Brno. Celé utkání jsme měli více ze hry i uzemní převahu. V první půli jsme skórovali z penalty Kubou Křivánkem a ve druhé půli přidal druhou trefu Lukáš Štěpánek. V těchto zápasech se nám daří zakládání útoku a držení míče na vlastní polovině, které ale musíme přesunout více přede branku soupeře. Další zápas nás čeká v sobotu před čarodejnicemi v Lysicích s Doustou Bystrc.

Martin Pavel (trenér)

Více fotografií ze zápasu najdete na facebooku Žijeme Hrou

Sdílet na Facebooku