Úspěšné představení hráčů Žijeme Hrou na McDonalds cupu

Na přelomu dubna a května (30.4. a 6.5.) byl v Blansku na umělé trávě na Mlýnské na programu McDonald’s cup. Fotbalový turnaj základních škol. Žáci byli rozděleni do dvou kategorií: 1. - 3. třída a 4. - 5. třída.

Obě základní školy postoupily vždy v každé kateogrii ze svých skupin do vyřazovaích bojů. Los i průběžné výsledky turnaje tomu tak chtěly, aby na sebe v pavouku narazily vždy ZŠ Kunštát s ZŠ Lysice. U staršího ročníku byla uspěšnější ZŠ Kunštát, když v rozhodujícím čtvrtfinálovém boji zvítězila 2:1. Do okresního kola tak postoupila ZŠ Kunštát. U mladších hráčů proti sobě obě základní školy nastoupily v boji o třetí místo okresního kola. Zde byla úspěšnější ZŠ Lysice. 

"Máme radost, že hráči Žijeme Hrou i na fotbalovém turnaji základních škol zanechali výraznou stopu a byli velmi vidět. Škoda, že obě základní školy proti sobě nastoupily ve vyřazovacích bojích a vzájemně se tak eliminovali. Byly to však pohledné a hlavně férové souboje. U staršího ročníku ZŠ Lysice bylo cítit nenaplnění vlastního očekávání hráčů a potenciálu, který v sobě kluci a holky mají. Chtěli určitě víc a zklamání na nich bylo znát. Protože, ale většinu hráčů tvořila 4. třída, má možnost tento výběr reparátu a vylepšení svého výsledku v příštím roce. U mladšího výběru ZŠ Lysice příliš nechybělo a kluci hráli finále. V rozhodujícím souboji vypadli na penalty s Lipůvkou a hráli tak v soboji se ZŠ Kunštát o 3. místo. Děkujeme všem hráčům a hráčkám za předvedené výkony a za skvělou reprezentaci školy a našeho klubu. Závěrem bych chtěl poděkovat ZŠ Lysice a ZŠ Kunštát za skvělou spolupráci. Pedagogům ZŠ Lysice Zuzaně Koláčkové, Haně Bártové a ZŠ Kunštát Pavlu Blahovi a Jiřímu Vorlickému za skvělé vedení svých týmů."

Martin Pavel.

 

Více fotografií z McDonald´s cupu najdete na facebooku Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku