Ukliďme Česko s Žijeme Hrou

Již se stalo pravidlem, že se fotbalové kluby Žijeme Hrou a FK Kunštát zapojují do celorepublikové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. V páteční odpoledne 12.4. se dobrovolníci z řad dětí, hráčů, rodičů a trenérů, místo tréninku, vydali uklidit okolí Kunštátu a že po zimě na nás čekalo nejedno překvapení. Nutno podotknout, že odpadků již není tolik, co dříve. K čistějšímu okolí určitě pomáhá i tato akce a lidé si snad také více váží životního prostředí ve kterém žijí, ale i přesto je stále co uklízet. Důležitost celé akce a smysl dodržování čistoty si díky vlastnímu prožitku z úklidu uvědomují i děti samy. Dobrým příkladem jsme snad trochu přispěli k větší zodpovědnosti okolí k vlastnímu městu a krásné přírodě ve které žijeme.

Žijeme Hrou chce hráče rozvíjet nejen ve sportovní rovině, ale klademe důraz i na vzdělávání a výchovu dětí, jako zodpovědných a samostatných osobností, které jsou si vědomi své společenské role a občanské angažovanosti. Tato akce je právě tím, co k takovéto výchově napomáhá, proto jsme rádi, že jsme mohli přiložit ruku k dílu a pomoci tak dobré věci.

Všem pracantům děkujeme a velkou pochvalu zaslouží zejména hráči přípravek a jejich rodiče, kteří vytvořili hlavní skupinu uklízecí čety.

Více fotek z uklízecí akce najdete na facebooku Žijeme Hrou

Martin Pavel

Sdílet na Facebooku