Talentovaný brankář Matěj Bednář reprezentoval na česko – německém kempu v Berlíně

Brankář Matěj Bednář (rok narození 2012), který je odchovancem Žijeme Hrou, byl vybrán projektem česko – německé fotbalové školy, aby se zúčastnil dubnového kempu pro talentované hráče v Berlíně.
10. – 14. dubna Matěj absolvoval fotbalově vzdělávací týdenní program. Tréninkové jednotky vedli trenéři: Robert Kilin (DTFS), Oliver Rathenow (FC Bayern Mnichov), Massimo Marriotti (Borussia Dortmund), Petr Macek a Adam Gaisler (AC Sparta Praha). Vzdělávání v oblasti zdravé výživy pro fotbalisty, zdravý životní styl a ochranu životního prostředí ve fotbale vedl Florian Kliche (Hertha BSC).

Součástí kempu byl i turnaj proti fotbalistům U11 z akademie Herty Berlín. Matěj Bednář je v současnosti na termínovaný přestup brankářem Zbrojovky Brno. I vzhledem k náročnosti dopravy do jihomoravské metropole Matěj stále absolvuje i tréninky v našem klubu Žijeme Hrou a účastní se v našem dresu některých turnajů.

Na rozvoj talentovaného Matěje dohlíží v rámci specializovaných brankářských tréninků také Martin Jícha z Just4Keepers, se kterým v rámci výchovy brankářů Žijeme Hrou spolupracuje.

Jedenáctiletý Matěj Bednář chodí na Základní školu v Kunštátě a za starší žáky Žijeme Hrou hraje jeho bratr Lukáš. Náročný fotbalový program pomáhají Matějovi skloubit rodiče, se kterými jsou naši trenéři v pravidelné komunikaci.

Z Matějova průběžného výkonnostního růstu máme i my v Žijeme Hrou obrovskou radost a přejeme mu to, co je v tomto věku pro mladého sportovce nejdůležitější, aby ho radost ze hry neopouštěla!

Sdílet na Facebooku