Starší žáci ze souboje s Kohoutovicemi odešli s prázdnou

Žijeme Hrou - Tatran Kohoutovice 1:9 (0:3)

Branky: Valenčík

Sestava: Sýs (GK), Macháček, Štarha, Chmelíček ©, Peša, Tobiáš, Vokurka, Smutný, Valenčík, Stejskal, Janků, Toman, Měcháček

Souboj s již druhým týmem tabulky se nám výrazně nepovedl a dostali jsme lidově řečeno „facku.“ Utkání jsme odehráli na hřišti v Kuštátě, kde na nás čekaly takřka ideální fotbalové podmínky. Zelený trávník byl pokropený ranní rosou, azurově modrá obloha a ranní jarní sluníčko značili fotbalovou idylu. Na hráčích byla před zápasem vidět chuť i odhodlání do utkání. Do samotného utkání jsme nevstoupili nejlépe a soupeř měl hned první náznak šance a to po rohovém kopu. Poté jsme se uklidnili a hráli jsme opět náš kombinační fotbal. Drželi jsme široko hřiště a odzadu jsme trpělivě rozehrávali naše útočné snahy. Vytvořili jsme si i gólové možnosti, které jsme však nedokázali proměnit a tak ani průnik Tomáše Marka či střela Radka Janků gólem nekončili. Kohoutovice se spoléhali na rychlé protiútoky a dlouhé míče za obranu, které na mokrém trávníku dělaly naší obranné linii potíže. Po jednom takovémto brejku se dostali ve 13 minutě po gólu Jedličky do vedení. My jsme však nadále hráli stejným způsobem a vypracovali jsme si i náznaky dalších možností na vstřelení branky, ty však naplněny nebyly. Tak opět po brejkových situacích trestali hosté. Nejprve ve 25 minutě skóroval Procházka a poté zvýšil vedení hostů na rozdíl tří branek Mládek. Poločas tak pro nás skončil nelichotivě a možná i krutě 3:0.

Do druhé půle jsme se rozhodli riskovat a stáhli jsme obrannou řadu na tři obránce s tím, že se pokusíme nepříznivý stav utkání zvrátit. Posunutím Valenčíka na hrot jsme chtěli zajistit více kolmých míčů v útočné fázi a podržení míče v blízkosti pokutového území hostů. Ti však byli na náš styl hry velmi dobře připraveni a my jsme nevěděli, jak se do dobře se posouvajících bloků soupeře dostat. Kombinace byla zdlouhavá a chyběla jí i přesnost. Proto hráči Kohoutovic mohli sbírat naše nepovedené přihrávky a vyrážet na samostatné úniky do naší otevřené obrany. Další dvě branky si připsal Jedlička a završil tak svůj hattrick. To však nebylo z pohledu hattricků vše. Další dva hráči hostů navýšili svůj počet gólů v tomto utkání na bilancí tří kusů a trojice Procházka, Mládek a Jedlička si z našeho hřiště odvezli hezkou fotbalovou vzpomínku. Našim hráčům nelze upřít snaha či fotbalovost, ale bohužel i takové zápasy jsou a kluci se s tím nedokázali v hlavách srovnat. Nedařila se nám koncovka a naopak soupeři v úvodu poločasů vyšlo takřka vše. Na našich hráčích byla vidět frustrace a zklamání z průběhu utkání, ve chvíli kdy jsme se nadechovali k odporu, přidal nám soupeř další ránu v podobě dalšího gólu. Hra Kohoutovic byla velmi účelná a je jasné, že tento tým má velmi kvalitní hráče, kteří nás v tomto zápase předčili svým nasazením v osobních soubojích a zejména v produktivitě a finálním řešení útočných akcí. Naše rozehrávka byla zdlouhavá a nepřesná, přesto věříme ve styl, kterým se chceme prezentovat. Musíme však pracovat ve větší rychlosti, a to jak v herních činnostech jednotlivce, tak i v průběhu herních kombinací, na těchto nedostatcích pracujeme v tréninkovém procesu. Kohoutovice tak u nás zaslouženě zvítězili vysoko 1:9 a přiblížili se nám na pouhý jeden bod. O to více bude vývoj v soutěži zajímavější a napomůže nám k dalšímu fotbalovému růstu.

Pavel Blaha (trenér)

Sdílet na Facebooku