Starší žáci vezou výhru z Rousínova, mladší bohužel bez bodu

Starší žáci

Křenovice / Rousínov - Žijeme Hrou 1:2 (0:1)

Branky: Motyčka, Valenčík

Sestava: Sýs (GK), Španělová, Beneš, Macháček F., Chmelíčková, Tesař, Motyčka, Macháček T., Havel J., Chytrý, Valenčík, Měcháček

Do utkání jsme vstoupili dobře a několika střelami jsme vystrašili domácího brankáře. Postupně se hra vyrovnala a ke slovu přišli také domácí. Žádná s šancí však proměněna nebyla až se ujala krásná kombinace na útočné polovině mezi Adamem Chytrým a Štěpánem Motyčkou. 0:1. Soupeř ještě ke konci poločasu zahrozil střelou z dálky když trefil tyč Sýsovi branky. O poločase jsme si vyjasnili nedostatky, na kterých zkusíme zapracovat. Bohužel se tak příliš nestalo a soupeři se podařilo ve druhé půli vyrovant. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale žádný z týmů svou šanci neproměnil, až svůj sólo únik využil Petr Valenčík, který svůj nájezd proměnil střelou podél brankáře. Konec utkání jsme si již pohlídali a zvítězili tak 1:2. Pochvalu za svůj výkon zaslouží Petr Valenčík, který byl velmi vidět a dovedl míč v útočné fázi podržet. Zajisté také Adam Chytrý se Štěpánem Motyčkou, kteří se prezentovali nápaditými akcemi při útočné činnosti. Nesmím zapomenout ani na Matěje Měcháčka, který ještě coby mladší žák podal na kraji zálohy odvážný a běhavý výkon.

 

Mladší žáci

Křenovice / Rousínov - Žijeme Hrou 5:3 (1:1)

Branky: 3x Němec

Sestava: Měcháček (GK), Havel O., Havelka, Zouhar, Němec, Setničková, Doležal, F|adrný

Utkání, ve kterém jsme domácí kombinačně přehráli jsme bohužel nedovedli dotáhnout do vítězného konce. První půlka byla jednoznačně v naší režii, ale soupeř se z ojedinělého protiútoku ujal vedení. Ke konci poločasu srovnal po rohovém kopu Němec. Do druhé půle jsme vlétli plní odhodlání a také se vyplatilo. Vladík Němec střelou z dálky posílá náš tým do vedení 1:2. Domácí, ale následně ranou pod břevno vyrovnávají. V dalším průběhu zápasu domácí stále tlačíme, trefujeme tyčky a břevna, ale nedaří se skórovat, až se to povede domácím, kdy z rychlých protiútoků odskakují na rozhodující brankový rozdíl. V závěru už jen korigujeme opět Němcem, hlavou na 5:3. Utkání se nám herně velmi vydařilo, ale nebyli jsme dostatěčně důrazní ve finální fázi, kde nám vždy malý kousíček chyběl. Tým však zaslouží pochvalu za neustálou trpělivost a konstruktivnost, kterou si i přes nepříznivé skóre zachoval. Bohužel fotbal je někdy takový, že i fotbalovější tým prohraje. Pochvalu za svěle odehrané utkání zaslouží mimo jiné Ondřej Havel, který na pozici krajního obránce odehrál vynikající utkání.

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku