Starší žáci s FKD střelecky excelovali

Starší žáci

Žijeme Hrou - FKD 7:2 (5:0)

Branky: 3x Tobiáš, 2x Kazda, Chytrý, Motyčka

Sestava: Sýs (GK), Španělová, Různar, Macháček F., Chmelíčková, Valenčík, Tobiáš, Soyma, Kazda, Motyčka, Kobylka

Oproti utkání s Blanskem, kdy jsme byli díky absencím nuceni do sestavy nominovat velkou řadu mladších žáků, což konečný výsledek výrazně ovlivnilo, jsme dnes sváteční utkání na 1. máje hráli kromě Romana Beneše a Tomáše Macháčka v plné síle, což výrazně změnilo náš herní projev. O výsledku utkání rozhodla naše vetší efektivita v zakončení, především v prvním poločase. Během prvních 10 minut se 2x prosadil po dvoutýdenní pauze Jan Tobiáš. Prvně míč zatáhl po křídle předběhl obránce soupěře a nad brankáře pod břevno zakončil. Druhá branka padla, když ze strany cetnroval míč do pokutového území, ale míč mu sjel z nohy a zapadl na vzdálenější tyči za záda brankáře. Třetí branku přidal v krátkém čase Adam Chytrý, kdy nejlépe reagoval na odražený míč a sám na hranici velkého vápna nedal hostujícímu brankáři šanci. Do konce první půlky přidal ještě dvě branky Jakub Kazda.

Do druhé půle vstoupili hosté z Drnovic u Vyškova s odhodláním s výsledkem utkání ještě něco udělat. Hra se více vyrovnala a hosté se také propracovali k šancím, kdy dvě z nich proměnili, díky našemu málému důrazu v pokutovém území. Výsledek utkání jsme si již pohlídali a hrozili především z rychlých protiútoků Honzy Tobiáše, který byl dnes při střelcké chuti a také silné kombinační spolupráce středové řady tria Valenčík, Chytrý, Motyčka. Jistí při konstruktivní rozehrávce byly také stopeři Macháček s Různarem.

 

Mladší žáci

Žijeme Hrou - FKD 1:1 (0:0)

Branka: Ščučka

Sestava: Tenora (GK), Prudký, Havelka, Havel, Němec, Doležal, Ščučka, Šulc, Jonáš, Zouhar, Měcháček

Vyrovnané utkání, které hráli oba týmy do posledních minut na vítězství. První půle nám bohužel nevyšla tak jak bychom si představovali. Neměli jsme dostatečně aktivní pohyb po hřišti, což je hlavní kritérium naší hry. Hráči si tento stav o poločasé přestávce sami uvědomovali a tak druhá půle byla diametrálně odlišná. Kluci svůj pohyb po hřišti výrazně zvedli, čímž se zvýšila také nabídka hráči s míčem, ovšem víc než jednu branku jsme s mnoha šancí vydolovat nedokázali a to je bod, který naši hru v jarní části, i přesto, že máme mnohdy výrazně více ze hry než soupeř, prozatím sráží. Trpělivost však růže přináší a neustále trpělivě pracujeme na větší efektivitě v zakončení.

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku