Starší dorostenci proti Medlánkám nebodovali, mladší zvítězili

Starší dorost

FK Kunštát / Žijeme Hrou - FC Medlánky 2:4 (1:3)

Branky: Bělehrádek T. (41. min.), Kleveta J. (53. min.)

Sestava: Pečinka F. (GK), Konopáč L., Chmelíček M. (71. min), Kleveta L., Baňa D., Měcháček V., Bělehrádek T., Novotný T., Janků R., Kleveta J., Konečný J. 

Náhradníci: Toman T., Vítek A., Peša M., Bláha J. (71. min.)

Starší dorost do utkání nevstoupil dobře a již v první minutě jsme inkasovali po nedorozumění mezi brankářem a obránci. Stěží jsme se vraceli do utkání, ale postupem času se nám to přeci jen dařilo. Srovnání mohlo přijít po čtvrt hodině hry, hostující obránce zahrál v pokutovém území nešťastně rukou a byl proto tedy nařízen pokutový kop. Dominik Baňa však nedokázal srovnat stav a hrdinou okamžiku se stal hostující brankář, který vystihl směr a lapil míč do svých rukavic. I nadále jsme se snažili o kombinační fotbal, kterému však chyběla rychlost a zejména větší pohyb hráčů bez míče. Soupeř hrál takticky lépe a spoléhal se na rychlé protiútoky a zejména dlouhé míče do vápna, kde díky tvrdé hře oproti nám dominoval. Z takovýchto dvou nákopů jsme v první půli dvakráte inkasovali, kdy jsme nedokázali jednoduše odehrát míč z nebezpečných prostorů a darovali jsme tak hostům vítanou možnost o navýšení skóre. Sice jsme nadále hráli více na míči, ale stále nám chyběl lepší pohyb a tak naše kombinace vázla a hráli jsme takřka jen po vápno.  Až po rychlém přenesení hry se do šance dostal Bělehrádek a po zasekávačce snížil na 1:3. Takto první půle i skončila.

Do druhého dějství jsme vstoupili s tím, že chceme zlepšit pohyb bez míče a zlepšit přenášení těžiště hry.  Ovšem v 50. minutě přišla další komplikace, vyběhnuvší Pečinka netrefil ideálně míč a hosté přidali čtvrtou branku. Naše odpověď přišla záhy, Jára Kleveta si našel odražený míč a z bezprostřední blízkosti prostřelil hostujícího brankáře. Naše hra se zlepšila a na klucích byla vidět touha s utkáním něco udělat, Medlánky však velmi dobře bránily a bylo těžké si proti dobře organizovanému bloku vytvářet gólové příležitosti. Za druhý poločas musíme naše hráče pochválit, přece jen byl znát fakt, že za náš starší dorost nastupuje velká část mladších dorostenců a fyzické i taktické rozdíly jsou patrné.  Nezbývá než pracovat dále v tréninkovém procesu a získávat cenné zkušenosti, které budou v dalších zápasech ku prospěchu naší hry.

 

Mladší dorost

FK Kunštát / Žijeme Hrou - FC Medlánky 3:1 (0:1)

Branky: Bělehrádek T. (47. + 52. + 65.  min.)

Sestava: Pečinka F. (GK), Marek T., Štarha D., Chmelíček M. (37. min.), Peša M., Boček V., Bělehrádek T., Toman T., Bláha J., Baňa D., Janků R., 

Náhradníci: Měcháček V.,, Novotný T. (37. min.), Kleveta J., Janoušek V.

Mladší dorostenci do utkání vstoupili s chutí a od prvních minut si vytvářeli soustu možností k ohrožení branky hostů. S herním výkonem jsme však jako trenéři spokojeni nebyli, hráči řešili situace příliš individuálně, předržovali míč a stejně jako v utkání starších chyběla nabídka a lepší pohyb bez míče. Řadu akcí jsme táhli středem hřiště, který byl ovšem přehuštěný a nevyužívali jsme krajních prostorů a problémem byla opět pomalá kombinace a malé přenášení hry. Sice jsme za poločas vyslali na branku a spíše nad branku soupeře přibližně 15 střel, žádná však hostujícímu brankáři nemusela dělat vrásky, protože se jednalo o střelbu z velké vzdálenosti a v mnoha případech i o pokusy nepřipravené a ukvapené. Proto musel přijít fotbalový trest. Po rohovém kopu se do míče hlavou opřel jeden z hostujících hráčů a nasměřoval míč nechytatelně do šibenice. Tím podtrhl náš špatný výkon a uzavřel poločasové skóre na 0:1.

O poločasové přestávce jsme hráče důrazně upozornili na tyto nedostatky a druhá půle byla o mnoho lepší. Dokázali jsme lépe a rychleji kombinovat a zejména jsme využili krajních prostorů hřiště. Mužem utkání se stal Tomáš Bělehrádek, který v rozmezí 18 minut zkompletoval hattrick a otočil výsledkově utkání v náš prospěch. Na jeho výkon navázali i ostatní hráči a druhé dějství splňovalo naše vize o fotbalu, kterým se chceme prezentovat. 

 

Pavel Blaha (trenér)

Sdílet na Facebooku