Soustředění dorostu před fotbalovým jarem

Jak již bylo zmíněno v předchozím článku, bylo hlavním bodem přípravného období herní soustředění v nedalekém Blansku, kam jezdíme již řadu let. Výborné tréninkové podmínky, ubytování vedle hřiště, chutná strava a v neposlední řadě i snadná dostupnost, to jsou hlavní faktory, proč směřujeme soustředění právě do okresního města.  

 
Na soustředění se protočilo celkem 33 hráčů, ovšem ne všichni zde strávili celé čtyři dny. Ať už z důvodů školní docházky, brigád či osobních povinností. Ale vždy jsme měli v tréninkovém procesu dostatečné množství hráčů a to v obou kategorií. Mladší dorost navíc doplnili hráči ročníku 2007 a 2008 a zapojili se i do přípravných zápasů. Ty sloužili zejména k vyzkoušení si různých herních stylů, které jsme v úvodu soustředění řešili. Ať už se jedná o hloubkovou či šířkovou hru, postupný útok či rychlý protiútok a vhodně řešení daných situací
 

ŽH U17 4:0 RDR Academy U18
ŽH U19 6:5 FK Kunštát "B"

Důležité bylo i prohloubení či vytváření nových vztahů mezi hráči, zapojení mladších kluků z žákovské kategorie a celkové vytváření pozitivního klimatu. Nejvíce se tomu dělo u konzolových her či starých dobrých karet a soubojů se účastnil i realizační tým trenérů. 
 
Z herního i kondičního hlediska bylo soustředění efektivní a stanovené cíle byly naplněny. Naopak sociální a emocionální rovina předčila očekávání a vše proběhlo skvěle.
 
Velký dík patří sponzorům Žijeme Hrou a zejména panu Tenorovi, který výrazně zafinancoval tuto akci. Kluci tak platili za skvělý servis a podmínky spíše simbolickou částku. Další dík patří i ostatním trenérům, kteří se zúčastnili tréninkového procesu a vytvořili vhodné podmínky nejen pro fotbalový růst našich nejstarších ketegorií. 
 
Pavel Blaha (trenér)
Sdílet na Facebooku