Povedené zápasy Edity Setničkové v reprezentaci ČR WU 15

Edita Setničková má za sebou povedený reprezentační sraz s dvojutkáním se Slovenskem. V prvním utkání, které české reprezentantky WU15 remizovaly 3:3, nastoupila v základní sestavě. V domácí odvetě přispěla jako střídající hráčka k vítěznému obratu ve skóre na konečných 5:2. Konstruktivním odebráním míče založila akci vedoucí k rozhodujícímu gólu na 3:2.  

Slovensko WU15 – Česká republika WU15 3:3 (0:1)

Branky: 41. Žigová, 70. Pajunková, 78. Turanová – 25. Hlaváčková, 45. Hanáčková, 73. Lachká
ČR 1. poločas: Bryscejnová – Setničková, Chodurová, Poláčková, Krejčová – Gaurová – Šebrlová, Zomberová, Kozáková, Vithová – Hlaváčová.
ČR 2. poločas: Bryscejnová – Kadlecová, Kloudová, Poláčková (60. Švecová), Krejčová (70. Matějíčková) – Górasová – Hurajčíková, Sladká, Jančářová, Hanáčková – Lachká.

Český tým poslala do vedení Hlaváčová, která využila zaváhání domácích při malé domu. Chvilku po změně stran však přišla chyba v rozehrávce i u českého týmu a Žigová vyrovnala. Vedení vrátila rychle českému týmu Hanáčková, Slovenky opět srovnaly díky Pajunkové. V utkání hraném na 2x 40 minut šly svěřenkyně trenérky Šmeralové do vedení i potřetí, když se radovala Lachká, v samotném závěru ale na 3:3 upravila Turanová.

„Po delší covidové pauze jsme nastoupily do zápasu s cílem, aby hráčky odehrály co nejvíce minut. Do druhé půle nastoupilo osm čerstvých hráček, soupeřky do 60. minuty nestřídaly. Celkem se dnes zapojilo 21 děvčat a sbíraly mezinárodní zkušenosti. Co se týká hry, tak za velmi krátký sraz jsme se snažily s hráčkami procházet určité taktické pokyny, které se nám ale úplně nedařilo plnit. Nicméně první poločas se hrál v poměrně vysokém tempu, kde byl znát výpadek ve fyzické připravenosti. Na druhou stranu musím holky pochválit za tři vstřelené branky a věřím, že do dalšího utkání se poučíme z chyb a individuální chyby taktického charakteru nebudeme opakovat. Na odvetu se těším a jsem ráda, že nás nepostihlo žádné vážné zranění,“ hodnotila úvodní duel na Slovensku české trenérka Eva Šmeralová. Odveta se hraje ve čtvrtek od 11 hodin v Nivnici u Uherského Brodu.

Záznam z prvního utkání na Slovensku

Česká republika WU15  - Slovensko WU15 5:2 (2:2)

Branky: 30. Poláčková, 38. Lachká, 48. Vithová, 62. Hlaváčová, 76. Hurajčíková – 2. Martišková, 18. Bílá
ČR: Kožuriková (75. Mikanová) – Kadlecová (41. Setničková), Chodurová (7. Poláčková), Kloudová (70. Górasová), Krejčová (72. Matějíčková) – Jančářová (65. Hurajčíková) – Šebrlová (41. Vithová), Sladká (50. Gaurová), Zomberová (41. Kozáková), Hanáčková (56. Švecová) – Lachká (41. Hlaváčová) 

Do odvety vstoupily lépe Slovenky a po gólech Martišková s Bílou vedly o dva góly. Po půlhodině hry však snížila Poláčková a do přestávky vyrovnala Lachká. Po změně stran se trefovaly už jen Češky, přesněji Vithová, Hlaváčová a Hurajčíková a národní tým slavil vítězství 5:2.

„Nepovedl se nám vstup do utkání. Neunesly jsme to trochu psychicky, byly jsme zbytečně pod velkým tlakem, kde nás brankářka Kožuriková ještě několikrát podržela, což považuji za rozhodující moment zápasu. Postupně jsme se dostávaly do hry, ale nedařila se nám z taktického hlediska rozehrávka. Také střed hřiště nedodržoval taktické pokyny a projev hry nebyl dle našich představ. Podařilo se nám do přestávky vyrovnat a po změně stran jsme rozehru zjednodušily. Využily jsme rychlostní typy hráček v křídelních prostorech a dařilo se nám proměňovat vypracované šance. Musím hráčky vyzdvihnout, že dokázaly utkání otočit, což není jednoduché a naznačuje to sílu tohoto týmu. Holkám bych chtěla poděkovat za bojovnost a přístup a popřát jim do dalšího fotbalového období mnoho úspěchů. Doufám, že se co nejvíce hráček uplatní ve vyšších kategoriích reprezentace,“ uvedl k domácí odvetě trenérka Eva Šmeralová.

Zdroj: 
https://zeny.fotbal.cz/wu15-remiza-na-slovensku/a14278
https://zeny.fotbal.cz/wu15-vitezny-obrat-v-domaci-odvete/a14297

Sdílet na Facebooku