Po penaltovém dramatu postupují starší žáci v poháru do osmifinále

1. kolo krajského poháru starších žáků

Žijeme Hrou - FC Kuřim 5:5 (1:2) pk (7:6)

Sestava: Hoch (GK), Španělová, Beneš, Různar, Houdek, Motyčka, Kazda, Valenčík, Kraut, Soyma, Tobiáš, Tesař, Smutný, Havel J., Mikula, Chmelíčková, Sýs

Branky: 2x Tesař, Tobiáš, Kazda, Valenčík

Po postupu z předkola krajského poháru, kdy jsme minulý týden vyřadili mužstvo Rajhradu, jsme v Lysicích v dalším kole přivítali FC Kuřim. Tým z krajského přeboru, tedy o jednu úrověň výš než hrajeme aktuálně my. Vstup do zápasu se nám vydařil. Po centru z pravé strany se hlavičkou prosadil Kuba Tesař a ujali jsme se vedení 1:0. Vedení jsme mohli navýšit, ale Denis Soyma ani Honza Tobiáš ve svých šancích neuspěli. Ke konci poločasu jsme poněkud ubrali z nastoleného tempa a soupeř dvěma rychlými protiútoky otočil vývoj utkání na svou stranu. 1:2.

V přestávce jsme si rozebrali vývoj utkání a snažili se hráče zklidnit, což přineslo své ovoce hned v úvodu, kdy se prosadil Honza Tobiáš ranou k tyči. Následně se vývoj utkání přeléval ze strany na stranu. Několikrát  jsme nezachytili rozehrávku soupeře, kdy po faulu rychle rozehrál a využil nepozornosti v naší obraně. Vše směřovalo k remízovému stavu 4:4 a tudíž k penaltám, ale jeden z kuřimských hráčů překvapil brankáře Hocha dlouhým nákopem který skončil v naší síti. Zbývalo pouhým 5 minut do konce a náš tým předvedl skvělou reakci a nechtěl se smířit se záporným stavem. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat. V poslední minutě došlo před šestnáctkou hostů k faulu a k přímému kopu, který si k exekuci postavil Petr Valenčík. Z první rány trefil jen zeď hráčů před sebou, ale míč se mu odrazil zpět na kopačky a svou druhou šanci už Petr proměnil a ranou k tyči zařídil remízový stav 5:5. Zavládlo obrovské nadšení, že se povedlo nepříznivý vývoj zvrátit a také odhodlaní, že na penalty postoupíme dál.

K exekuci pokutových kopů v sérii po 5 z naší strany nastoupili: Valenčík, Různar, Beneš, Kazda a Tobiáš, kteří všichni proměnili. Taktéž hráči soupeře se v zahrání penalt nemílili. Došlo na náhlou smrt a Kuba Hoch se zaskvěl dvěma zákroky a dvě penalty zněškodnil. Neproměnit se však povedlo i Tomáši Houdkovi se Štěpánem Motyčkou. Následně se hosté trefili. Taktéž svou penaltu proměnil i Kuba Tesař. Když už vše vypadalo, že nemá konce došlo na 9 sérii, kdy hosté minuli a Tomáš Kraut bez problémů zavěsil. Z postupu a divácky nádherného zápasu propukla v našich řadách velká euforie a nadšení. Na všech hráčích byla vidět nefalšovaná radost a skvělý pocit z úspěšně zvládnutého utkání.

V dalším kole narazíme v osmifinále za 14 dní opět na domácím trávníku na Svratku Brno.

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku