Pestrá "zimní příprava" mladších žáků

Mladší žáci započali zimní přípravu druhým týdnem v lednu. Ikdyž u mládeže bych příliš o přípravném období nehovořil, nybrž o pokračování tréninkového procesu.

Vzhledem k aktuálním možnostem jsme k tréninku využívali sportovních hal v Kunštátu a ve Svitávce v kombinaci s naší malou umělkou. Během měsíce ledna spousta našich hráčů využila, díky chladnějšímu počasí, krátké možnosti bruslení na kluzišti v Lysicích a zamrzlého rybníku v Kunštátu. Skvěle si tak zpestřili zimní období a někteří tak vyzkoušeli pro ně zcela nový sport.

Fantastické!

Během měsíců ledna a února jsme se účastnili především halových turnajů. Ať už v Kunštátu, ve Svitávce nebo v Brně na Starez cupu. S druhou půlkou února už nastal také čas ke změně a věnování se hře na větším prostoru na velkém hřišti. Jak to bývá obvyklé, přechod z haly na větší prostor nebývá z počátku jednoduchý a je třeba určitý čas na aklimatizaci. A tak se především v prvním zápasech absence tréninků na větším prostoru projevila. Naši hráči se s tímto faktem, ale popasovali zdatně a velkými kroky se s blížícím startem mistrovských soutěží ve svých výkonech zlepšují a výrazně posouvají.

První zápas na velkém hřišti jsme tak odehráli 17. února v Kyjově a o den později v Boskovicích. V Kyjově jsme postavili tým z hráčů ročníku 2011 a v Boskovicích z těch mladších 2012 a 2013. Povedlo se nám tak vytížit velký počet hráčů. Oba zápasy se nesly ve znamení prvního kontaktu s velkým hřištěm cca po 3 měsících (listopad - únor) a bylo znát, že naši soupeři na tomto povrchu trénují prakticky celou zimu. Nachází se tak v úplně jiné fázi přípravy než my. Především v dalekém Kyjově konečné skóre skončilo výrazněji než odpovídal průběh. Síť za domácím brankářem se nám nepodařilo rozvlnit ani z těch nejvyloženějších šancí.

FC Kyjov 1919 - Žijeme Hrou U13 7:0

FC Boskovice-Letovice U12 - Žijeme Hrou U12 4:1

Následovali zápasy v Tišnově, Blansku a opět Boskovicích. Hlavně zápas v Blansku nám velmi sedl. Střídali jsme dvě kompletní osmičky a dařilo se nám také proměňovat velkou řadu vypracovaných šancí. Na závěr opět zápas v Boskovicích, který nás vždy prověří po všech směrech. Kluci z Boskovic-Letovic mají velkou kvalitu a mezi kluky z obou týmů je cítít také zdravá vzájemná rivalita. Ve vzájemných soubojích si nic nedarují, avšak navzájem si fandí a podporují se. Což bylo krásně vidět na březnovém finálovém Starez cupu, kdy si oba týmy navzájem hlasitě fandili.

AFK Tišnov - Žijeme Hrou 5:2

FK Blansko - Žijeme Hrou 4:10

FC Boskovice-Letovice U12 - Žijeme Hrou 4:1

Během zimních měsíců odehráli naši mladší žáci celkem 8 halových turnajů. 3 turnaje Starez cupu v Brně, dva interní turnaje (oba v Kunštátu, jeden hala, druhý UT) a 5 přípravných zápasů + celou řadu dalších menších zápasů organizovaných během tréninků ať už ve Svitávce, Boskovicích nebo v Bořitově. Hráči absolvovali velkou porci tréninkových jednotek. Zápasové a turnajové vytížení měl každý dle aktuálních dovedností nebo zdrav. stavu také velmi bohaté a pestré. Za cca 4 měsíce (listopad - březen) udělali všichni naši mladší žáci pokroky. Někteří výraznější, jiní méně. Vždy, ale v závyslosti na poštu odtrénovaných hodin.

Nyní už nás čeká start mistrovských soutěží a spousta zápasů na přírodních hřištích. Bohatové fotbalové jaro mladších žáků je před námi.

Martin Pavel (šeftrenér ml. žáků)

Sdílet na Facebooku