Ondřej Havel: "Rád bych jednou hrál za A tým FK Kunštát"

Pokračujeme v seriálu představení našich mladých fotbalových nadějí. Jak tráví aktuální dny a jak se ohlíží za některými fotbalovými momenty jsme se zeptali Ondřeje Havla.

  • Ondro, jak sis užil vánoční svátky a zimní prázdniny, které máme právě za sebou? Prozradíš co jsi dostal pod stromeček?
    Zimní svátky jsem si užil i když byli kvůli koronaviru trochu jiné než v minulých letech. Pod stromeček jsem dostal např. kopačky na fotbal, jump ball, nějaké vybyvení na rybaření.
  • Bohužel se situace ohledně nákazy Coronavirem stále nelepší a z důvodu vládních nařízení jsou stále skupinové fotbalové tréninky zakázány. Jak tedy trávíš aktuální dny?
    Chodím ven s kamarády, také si jdeme někdy sami zakopat na umělku. Teď když napadl sníh, chodíme bobovat. Pokud víc zamrzne, určitě budeme chodit na hokej.
  • Udržuješ se nějak v kondici nebo pracuješ na nějakých fotbalových dovednostech i přes to, že nejsou fotbalové tréninky?
    Chodíme sami na hřiště kopat na bránu, doma si zkouším nějaké finty s balónem podle youtube.
  • Letos v létě si přešel z mladších žáků do starších. Jaký pro tebe byl přesun z malého na velké hřiště?

    Ze začátku to bylo pro mě na velkém hřišti fyzicky náročné, ale už jsem si docela zvykl. Na větším hřišti se citím líp, protože je tam víc prostoru a mám i lepší přehled o spoluhráčích. Z větších protihráčů na hřišti mám respekt, ale nebojím se.

  • Na jakém postu nejčastěji nastupuješ?
    Nejčastěji nastupuji na postu levého záložníka a tento post mně vyhovuje asi nejvíce.

  • Pokud bychom se vrátili ke skončené podzimní části, je nějaký zápas na který budeš vzpomínat více? Který se ti obzvlášť povedl?
    Z podzimní části si nejvíce pamatuji na zápas proti Rájci-Jestřebí, kde se mi povedelo vstřelit branku. A celkově jsem měl ze svého výkonu na hřišti dobrý pocit.
  • Který moment, zápas nebo turnaj z podzimu bys naopak označil za méně povedený? 
    Pamatuji se nejvíce na zápas proti Medlánkám na domacím hřišti, kdy se nám celkově jako týmu příliš nedařilo.
  • Pokud by ses ve své krátké fotbalové kariéře ohlédl na chvíli zpět. Je nějaký moment, turnaj, zápas na který obzvláště rád vzpomínáš?
    Těch momentů na které rád vzpomínám je víc, např. když jsem byl na výběrech okresu Blansko a postoupili jsme do finále. Nebo když jsem byl v mladších žácích a vyhráli jsme v Lysicích proti Boskovicím oba zápasy, jak mladší, tak starší žáci a já hrál v obou týmech.
  • S kým si na hřišti nejvíce rozumíš?
    Na hřišti si nejvíce rozumím s Honzou Fadrným, travím s ním nejvíc času i mimo trénink. Chodíme na hřiště i sami a tak se fotbalově dobře známe.
  • Fotbal hraje i tvůj starší brácha Kuba, který nastupuje za mladší dorost. Rozebíráte spolu zápasy? Hecujete se např. kdo vstřelí víc branek?
    S Kubou si většinou jen po zápasech řekneme jak kdo hrál, ale nějak víc spolu zápasy nerozebíráme. Zápasy rozebírám spíš se svými spoluhráči nebo s rodiči.
  • Jak často trénuješ? Děláš ještě něco navíc mimo fotbalový trénink v klubu?
    Snažím se nevynechat žádný trénink a navíc chodíme s klukama i sami si kopnout na umělku. Někdy si jdu zaběhat.
  • Máš svůj fotbalový vzor?
    Můj fotbalový vzor je Christiano Ronlado. Libí se mi jeho herní projev a to, jak na sobě pořád pracuje.
  • Máš nějaký cíl nebo sen, kam bys to chtěl ve své fotbalové dráze dotáhnout nebo tým kterému fandíš a za který by jsi chtěl v budoucnu hrát?
    Fotbal mě baví hodně, ale asi ho profesionálně hrát nebudu až budu velký. Rád bych hrál třeba za muže FK Kunštát A ve svém volném čase.
  • Co rád děláš mimo fotbal? Máš nějaké jiné koníčky? 
    Mimo fotbal si rád zahraju tenis a v posledním roce mě začalo bavit rybaření.

Jméno: Ondřej Havel
Narozen: 26.9.2007
Bydliště: Kunštát
Kategorie: starší žáci Žijeme Hrou

Děkujeme za rozhovor.

Sdílet na Facebooku