Okresní výběry Blansko ve Znojmě s početným zastoupením Žijeme Hrou

Včerejší den 16.11. se ve sportovní hale ve Znojmě uskutečnila Meziokresní soutěž výběrů žáků kategorie U13 (2009) a U12 (2010). Za výběry OFS Blansko nastoupila opět početná skupina hráčů Žijeme Hrou. Ročník 2009 celý turnaj vyhrál, když postupně porazil výběry OFS Vyškov, OFS Znojmo a ve strhujícím finále také MěFS Brno. Souboj s brněnským výběrem přinesl opravdu skvělou podívanou. Soupeř v zápase 2x vedl a ještě 3 minuty před koncem svítilo na ukazateli skóre 1:2 v náš neprospěch. Přišel faul v brankovišti na Tomáše Kotka a také penalta, kterou si postavil sám faulovaný. Bohužel Tom neproměnil. Z následovnéhoho rohu se však podařilo vyrovnat a během pár desítek vteřin také zápas otočit, kdy Adrián Šváb poslal míč podél vyběhnuvšího brankáře Brna. Výbuch emocí byl po závěrečném hvizdu obrovský, umocněn elektrizující atmosférou v hale, kterou skandováním podpořily další reprezentanti ostatních výběrů. Z prvenství měli hráči samozřejmě obrovskou radost. Tomáš Kotek i přes neproměněnou penaltu vstřelil během turnaje celkem 6 branek a byl  vůdčí osobností týmu, tak i velice jistě chytající Tadeáš Matuška.

Výběru 2010 už tak skvěle dnešní den nevyšel. Po dvou porážkách s OFS Vyškov a MěFS Brno získal bod za remízu s OFS Znojmo. Celkově skončil na 4. místě a na začátku příštího roku si zahraje malé finále. Mladší hráči Žijeme Hrou však i zde byly vidět a patřili k tahounům týmu. Ať už to byly Petr Barták nebo Jakub Křivánek (2011), střílející góly, tak i v bráně Vojta Hruška, jenž zabránil nejednomu gólu a nešlo jeho výkon přehlédnout. Neztratili se však ani Richard Kubíček se Šimonem Chmelíčkem nastupující nejvíce času v obraně.

Ve výběru OFS Blansko ročník 2009 za ŽH nastoupili:
Kotek T., Danzinger J., Janča J., Brož M., Matuška T., Burkoň Š. (Svitávka)

Výsledky:
OFS Blansko - OFS Vyškov 5:0
OFS Blansko - OFS Znojmo 1:4
OFS Blansko - MěFS Brno 3:2

 

Ve výběru pro ročník 2010 za ŽH nastoupili:
Hruška V., Kubíček R., Barták P., Chmelíček Š., Křivánek J.

Výsledky:
OFS Blansko - OFS Vyškov 3:6
OFS Blansko - OFS Znojmo 1:1
OFS Blansko - MěFS Brno 2:8

"Bohužel jsme u obou výběrů museli řešit početné absence. U výběru 2009 vypadlo dokonce 6 hráčů z původní nominace což je hodně velké číslo. Při neúčasti hráčů Boskovic a Blanska, jejichž zástupci na turnajích okresních výběru nemohou startovat je nominace o to složitější. V tomto kontextu je celkové první místo tohoto výběru velkým uspěchem. S podobnými problémy se však dle trenérů potýkali i ostatní výběry. Sebou to asi přineslo i toto nejisté období ohledně nemocí a karantén." závěrečným slovem zhodnotil turnaj a nominace trenér výběru OFS Blansko 2009 Martin Pavel.

Děkujeme za reprezentaci všem hráčům Žijeme Hrou a přejeme hodně úspěchů na dalších srazech a turnajích za OFS Blansko.

Sdílet na Facebooku