Okresní kolo McDonalds cupu za účasti dětí ze Žijeme Hrou

Páteční dopoledne 10.5. se na umělé trávě v Blansku konalo okresní kolo McDonalds cupu kategorie B od (9 - 11 let) a mladších dětí kategorie A (6 - 9 let). Ve starší kategorii jsme měli zastoupení ZŠ Lysice a ZŠ Kunštát. V mladší kategorii byl klub Žijeme Hrou zastoupen jen ZŠ Lysice. O skvělé vedení mužstev v zápasech se starali trenéři Žijeme Hrou. Starší kategorii z Lysic vedl Břeťa Šulc a mladší Aleš Štěpánek. Vše pod záštitou Mgr. Zuzany Koláčkové. Kunštátský tým v zápasech vedl Miloš Šmerda.

ZŠ Lysice celý turnaj vyhrála, když ve finálovém utkání přehrála bez problémů ZŠ Letovice a postupuje tak do krajského kola, které se bude hrát ve středu 22. května v Brně na ZŠ Janouškova. Lysický tým se po celý turnaj opíral o kolektivní herní pojetí a na spoustu kombinačních akcí byla radost pohledět. Pochvalu za své výkony zaslouží rozhodně celý tým. ZŠ Kunštát obsadila v okresním kole celkové 3. místo, když v rozhodujícím souboji muselo dojít až na pokutové kopy, po kterých se tak kunštátský tým mohl radovat z bronzového umístění na stupni vítězů. V mladší kategorii se lysická základní škola umístila na 4. pozici a medailové stupně ji těsně unikly.

ZŠ Lysice reprezentovali (starší): Kollár M., Kotek T., Halečková S., Brož M., Honsejman A., Horák O, Němec V., Švábová D., Kytner D., Vybíral A., Ščučka M., Živný M., Setnička T., a Horáček T.

ZŠ Lysice (mladší): Bárta D., Drábek F., Frauenberg O., Pavlů Š., Kotlán V., Křivánek J., Janča J., Štěpánek L., Šváb D., Beneš O., Drábek V., Hrubý D a Šteffek D.

ZŠ Kunštát reprezentovali: Fadrný J., Pavelka A., Havel O., Janča D., Janča J., Jež J., Knoflíček V., Lechner L., Sommer J., Tenora F., Veselý O., Kovář N., 

Všem dětem k úspěšným umístěním gratulujeme a ZŠ Lysice přejeme v krajském kole hodně štěstí.

Za trenérský tým Martin Pavel.

Více fotek najdete ve fotogalerii na webu a na facebooku Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku