Oba žákovské týmy i v Drnovicích úspěšné

Starší žáci
FKD – Žijeme Hrou 0:3 (0:0)

Branky: Valenčík 2x, Bláha

Sestava: Hoch, Štarha, Chmelíček, Stejskal, Beneš, Toman, Peša, Janků, Valenčík, Marek, Blaha, Smutný, Sýs, Macháček

Do zápasu na bývalém ligovém stadionu jsme chtěli vstoupit stejnou hrou, jako v minulých zápasech. Hrát s míčem pod kontrolou a udávat tempo hry. To se nám z počátku dařilo a skutečně jsme měli míč častěji na kopačkách. Tato statistika byla však jedním z mála světlých ukazatelů naší hry. Míč jsme častokráte předržovali v zavřených prostorech a nedokázali jsme efektivně přenášet těžiště hry. Čímž jsme dostávali postupem času soupeře více do hry a ten hrozil s několika nebezpečnými protiútoky.  Nám se naopak nedařilo využít podobných příležitostí a zejména kvůli špatnému pohybu jsme měli problém s vytváření šancí. Hráč s míčem měl omezenou nabídku od svých spoluhráčů a bylo tak velmi složité, řešit určité momenty. Vážnější příležitosti jsme si dokázali vypracovat jen po nepřesných střelách z dálky, které neměly takové parametry, aby skončily brankovým úspěchem. Drnovice nám v první půli byli dobrým soupeřem, který prověřil naši psychickou odolnost a trpělivost.                                                                                                                                  
O poločasové pauze jsme společnými silami přišli na hlavní faktory, které nepříznivě ovlivňují naši hru, a snažili jsme se nalézt možná řešení. Což mělo za následek zlepšení celkového obrazu hry. Nejprve jsme však museli přežít pokutový kop domácích, se kterým si ovšem Jakub Hoch poradil.   Taktéž následná dorážka neskončila mezi třemi tyčemi a na ukazateli skóre, tak svítily stále dvě nuly. To se však brzy mělo změnit. Valenčík se posunul ze středu zálohy do útoku a vzápětí se ocitl v gólové příležitosti. Peša jej vybídl k samostatnému úniku, se kterým si poradil s ledovým klidem a otevřel svůj gólový účet.  Gól nám přidal na sebevědomí, rychleji jsme pracovali s míčem a také nabídka byla výrazněji větší než v předešlých minutách. Což následně vedlo k rozšíření gólového účtu Valenčíka, který po utažené střele na zadní tyč zvýšil na 0:2. Soupeř v sobě jen velmi těžko hledal morálně – volní vlastnosti ke zlepšení svého výkonu a smířil se s porážkou. Přitom jeho výkon v první půli a v úvodu druhého dějství byl velmi sympatický. Ale zpět do sedla se mu nepodařilo dostat. O to hůře se mu pak hrálo, když Bláha z hranice vápna prostřelil domácího brankáře po třetí.  Naši hráči tak v druhém poločase prokázali svoji fotbalovost a v závěrečných minutách se skutečně bavili hrou a užívali si pobyt na hřišti. Od brankáře, přes obranou čtyřku až po útočníky si hráči zaslouží pochvalu, zejména za to, jak se se zápasem dokázali popasovat ve chvíli, kdy se fotbalově úplně nedařilo a přicházely jednoduché ztráty a chyby. Tým tak prokázal určitou mentální vyspělost a sounáležitost. Všem hráčům, kteří byli v nedělním uplakaném ránu na Drnovickém stadionu, děkujeme!

 

Pavel Blaha (trenér)

 

Mladší žáci

FKD – Žijeme hrou 3:4 (0:2)

Branky: Kazda 2x, Motyčka 2x

Sestava: Chytrý, Havelka, Chmelíčková, Prudký, Tenorová, Kazda, Španělová, Tesař, Houdek, Havel, Motyčka

Vstup do utkání se nám velice podařil. Hned v 5. minutě jsme se ujali vedení, kdy se nám povedl rychlý přechod do útoku. Po rychlé kombinaci obešel domácího brankáře Štěpán Motyčka a patičkou pohledně zakončil k tyči. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Štěpán Motyčka využil své rychlosti, po křídle se prosmýkl kolem soupeřova obránce a přesnou přihrávkou vybídl k zakončení Kubu Kazdu, který se nemýlil a zvýšil na 0:2. Po rychlých dvou brankách jsme trochu polevili v důslednosti napadání soupeřovi rozehrávky a domácí jsme tím vrátili do hry. Drnovice si začali vytvářet brankové příležitosti a hrozili především z rohových kopů, kdy po jednom zazvonila i tyč naší branky. Do poločasu se už ale skóre nezměnilo.

Druhý poločas začal přesně v opačném gardu oproti prvnímu. Domácí rychle srovnali krok a vyrovnali skóre zápasu. Hra se nyní odehrávala nahoru dolů s šancemi na obou stranách. Nám se povedlo opět strhnout vedení na svou stranu, kdy se prosadil střelou ze střední vzdálenosti Kuba Kazda. Na mokrém a těžkém terénu brankáři míč sklouzl a skončil v síti. I přes vedoucí branku, ale zůstala hra otevřená a Drnovice z rychlého protiútoku vyrovnali. I teď nás vyrovnávací branka nezlomila a tým si šel stále za vítězstvím. Nutno podotknout, že šance na výhru měli i domácí, kteří se prezentovali velmi dobrým herním výkonem. Poslední slovo v utkání měl, ale Štěpán Motyčka, který dvě minuty před koncem individuálním průnikem strhl vítězství na naši stranu.

Martin Pavel

Šéftrenér žáků

 

 

Sdílet na Facebooku