Oba dorosty schodně ztratily body v Mutěnicích

Starší dorost

Dubňany / Mutěnice U19 - Žijeme Hrou U19 4:2 (3:0)

Branky: Vlach, Petržela

Sestava: Pečinka, Konopáč, Valenčík, Kleveta J., Novotný, Petrželka, Toman, Vlach, Sedláček, Měcháček, Baňa
Střídali: Stejskal, Prokop

 

Na venkovní zápas do Mutěnic jsme odjeli v oslabené sestavě. Kapitán týmu Jiří Konečný absentoval kvůli mononukleóze a vypadá to na delší časové období bez fotbalu. Touto cestou mu přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat mezi nás. Dvojice Bělehrádek, Chmelíček chyběla skrz dovolenou a aby toho nebylo málo, pro zranění nemohl nastoupit ani stoper Lukáš Kleveta.

V dosti obměněné sestavě jsme tedy nastoupili proti týmu, jehož hra je založena na dvojici rozdílových hráčů Čerňan, Mokruša. Dubňany/Mutěnice  spoléhají zejména na tyto dva hráče a jejich hra je tomu uzpůsobena. Velké množství míčů hledá právě tuto dvojici, kterou ve středu hřiště navíc doplňuje technicky vyspělý Chromeček.  Již před zápasem jsme s touto informací pracovali a chtěli jsme hrát vysoko na soupeřově polovině. Vytváření časoprostorového tlaku na soupeře nám však příliš nevycházelo a náš pohyb a kompaktnost nebyla dle našich představ. I když se hrál téměř vyrovnaný poločas, projevily se výše zmíněné individuality, kterým stačilo jen málo prostoru navíc, aby dokázali situaci vyřešit.

Na většině našich hráčů byla vidět odevzdanost a nevěřili ve své schopnosti, proto jsme se je snažili o poločase psychicky zvednout. Taktéž jsme změnili rozestavení a chtěli jsme ještě více do soupeře šlápnout v útočné třetině, kde měl v určitých momentech velké problémy a od toho jsme se chtěli odpíchnout.  A odpíchnutí přišlo hned v úvodu první půle. Součinnost PetrželkyVlachem vyústila v branku naděje. Domácí brankář dostal těžkou přihrávku od svých stoperů a při odkopu trefil už jen záda Honzy Vlacha, od kterého se míč odrazil do brány.  Soupeř znervózněl a my jsme začali hrát fotbal, který umíme. O deset minut později si na ideální centr Sedláčka naskočil Petrželka a hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Od této chvíle jsme jasně dominovali a usilovali jsme o vyrovnání. To mohlo přijít z kopačky Jary Klevety, který v samostatném nájezdu orazítkoval břevno a stejně tak si počínal i Jakub Petrželka.  V tomto momentu jsme jasně dominovali, ale určitě znáte otřepané fotbalové pravidlo. Které i tentokráte zafungovalo a soupeř se dokázal po závaru, jenž následoval po rohovém kopu, znovu prosadit a strhnul, tak vítězství na svoji stranu.

Za předvedenou hru v druhém dějství a přístup kluků můžeme být určitě rádi, bodová ztráta nás ovšem mrzí.  Druhý poločas nám herně i takticky vyšel, škoda, že se nám nedařilo předvést takovouto hru již od začátku utkání.

 

Mladší dorost

Dubňany / Mutěnice U17 - Žijeme Hrou U17 4:2 (1:2)

Branky: vlastní, Peša

Sestava: Sýs, Stejskal, Peša, Beneš, Macháček F, Marek, Motyčka, Toman, Kazda, Macháček T., Měcháček
Střídali: Šmerda, Baňa, Valenčík

Mladší dorostenci nastupují pravidelně v sestavě, která je šita horkou jehlou. I v tomto zápase jsme uvítali výpomoc ze starších žáků a nutno podotknout, že tito hráči patřili k nejlepším na hřišti. Jak jsem již podotknul dříve, naše hra je velmi málo organizována, kluci se příliš nescházejí na tréninzích a na hřišti pak o sobě moc nevědí. Celková koordinace v útočné i obranné fázi je neorganizovaná a to nás stojí hodně sil, což se projevuje v závěru utkání. Individuální výkony nejsou nikterak špatné, ale v celkové mozaice naší hry k sobě zkrátka jednotlivé dílky skládačky příliš nepasují.

Domácí se ujali vedení již ve 13. minutě, kdy špatné postavení stoperské dvojice využil Lamáček. Hra byla poměrně vyrovnaná a odehrávala se spíše mezi vápny. I my jsme se dočkali branky, i když s pomocí soupeře. Toman rozehrál roh a ve shluku hráčů se míč odrazil od domácího obránce do sítě, 1:1. O devět minut bylo na naší střídačce ještě veseleji, navrátilec v sestavě Peša vystřelil z 25 metrové vzdálenosti a zvýšil na 1:2. Další příležitosti jsme si již nevypracovali a soupeř nás do konce poločasu zatlačil na naší polovině, ovšem bez většího efektu.

Druhá půle nám výsledkově ani herně nevyšla. Hned v úvodu srovnal Šalša a vzápětí přišla i vítězná branka utkání z kopačky Grmolce. Nedokázali jsme udržet míč v kombinaci a často jsme jej lacino odevzdávali soupeři.  Sice jsme si v závěru utkání dokázali vytvořit, díky individuálním akcím, územní převahu, ale součinnost ve finální fázi nám činila problém. Ke srovnání nevedla ani série rohových a přímých volných kopů.  A tak opět udeřili po brejkové situaci domácí, Fibingr uprchl všem bránícím hráčům a upravil na konečných 4:2.

 

Pavel Blaha (trenér)

Sdílet na Facebooku