Na dobročinném turnaji Žijeme Hrou podpoříme rodinu zesnulého Martina Husnaje

„Vážení přátelé fotbalu a projektu Žijeme Hrou.

Po dvouleté „covidové“ odmlce se letos v prosinci můžeme vrátit k myšlence dobročinného turnaje. VII. ročníkem fotbalového turnaje finančně podpoříme rodinu zesnulého Martina Husnaje.

Martin se svojí rodinou bydlel v obci Žďár. Se synem Vítkem se pravidelně účastnil našich fotbalových turnajů Žijeme Hrou pro děti a mládež. Zde nám vždy aktivně pomáhal. Kdo se našich turnajů účastníte, pravděpodobně jste se s Martinem potkali, aniž byste o tom třeba věděli.  

Martin byl připraven od podzimu se svým švagrem Pepou Borkem trénovat děti v kategorii přípravek v SK Moravan Svitávka. Bohužel letos v květnu se stala tragédie, kterou si umí jen málokdo z nás představit. Martin podlehl v 37 letech zákeřné nemoci a manželka Lenka a dvě malé děti tak náhle zůstaly bez tatínka.

Již od května jsme v hlavách měli myšlenku, že letošní finanční podpora z dobročinného turnaje zamíří právě k rodině zesnulého Martina Husnaje.

Martinův odkaz a propojení se sportem nyní pomyslně přebral syn Vítek, který se fotbalu věnuje i nadále a hraje ve Vavřinci.

Vám všem co se turnaje zúčastníte nebo naši myšlenku jakýmkoliv způsobem podpoříte, moc děkujeme a vážíme si toho.

 

Za organizátory dobročinného turnaje Žijeme Hrou Vladan Horák.

Komu pomůžeme?

Ještě v dubnu letošního roku tvořili Lenka s Martinem a dvěma dětmi krásnou a spokojenou rodinu. Nikoho ani nenapadlo, že by je mohla postihnout velká tragédie.

Martin začátkem května dostal vysoké teploty kolem 40°C, na nic jiného si nestěžoval, jeho praktická lékařka mu nasadila léky, které ale nezabraly a teplota stále kolísala nahoru a dolů. V sobotu 14. května ho Lenka odvezla na pohotovost do nemocnice, kde mu odebrali vzorek krve a zjistili špatný krevní obraz. Bylo jim sděleno podezření na onkologickou nemoc. Následoval transport Martina do FN v Brně, kde podstoupil další vyšetření, aby se stanovila diagnóza. V neděli Martin začal zvracet krev, proto podstoupil operaci, kde mu zastavili krvácení v žaludku. Nicméně ani potom teploty neustoupily, lékaři vyšetřovali a pátrali po příčině, aby mohli Martinovi nasadit účinnou léčbu. Po 14. dnech v nemocnici však lékaři stále nevěděli, kde je ta pravá příčina. Martinův zdravotní stav se náhle zhoršil a zemřel ve věku 37 let. Teprve poté přišly výsledky s diagnózou – agresivní rakovina krve.

Pro celou rodinu to byl velký šok a neuvěřitelná zpráva.  Během krátké doby se Lence a dětem změnil život, ztratila milujícího manžela a šestiletá Barunka a devítiletý Vítek tátu, který byl pro ně velkou oporou.

Martin s Lenkou se poznali na škole v roce 2006, kde oba studovali dva roky obor podnikání. Poté začali spolu plánovat stavbu RD, do kterého se v roce 2012 nastěhovali. Dne 23. února 2013 si řekli své ANO v kostele Panny Marie ve Křtinách. V červnu 2013 se jim narodil syn Vítek a o tři roky později dcera Barunka.

Žili jeden pro druhého, podnikali s dětmi výlety do přírody. Martin byl vášnivý rybář a myslivec. Pro rodinu žil a měl ji rád.

Jmenuji se Jaroslava Vinklerová a jsem maminka Lenky. I když se jim snažím pomáhat každý den, manžela a táty jim nenahradím. Rozhodla jsem se založit tuto sbírku, abych této rodině usnadnila další nelehký život bez manžela a táty.

Děkujeme všem za přispění jakékoliv finanční částky, která této rodině usnadní další nelehký život bez manžela a táty.

Autor textu: Jaroslava Vinklerová

Sdílet na Facebooku