Mladší žáci v okresní soutěži zaznamenali výrazný progres

Po A týmu mladších žáků, který hraje krajskou soutěž, máme v okresní soutěži zastoupeny také další dva týmy mladších žáků. Jsou do okresního přeboru přihlášeny jako sdružený tým Svitávka/Žijeme Hrou a Bořitov/Žijeme Hrou. Své domácí zápasy hrají střídavě na hřištích ve Svitávce a v Bořitově zpravidla uprostřed týdne ve středy. K venkovním zápasů nastupují dle zaslaných hlášenek domácích týmů.

Rozpis zápasů najdete zde na webu. Tabulku okresního přeboru mladších žáků zde: OP Mladší žáci Blansko

V týmech nastupují převážně žáci ročníků 2010, 2011 a také někdy i mladší děti věkem ještě starších přípravek 2012 a 2013. Mezi dětmi tak jsou vidět velké výkonnostní, ale i věkové rozdíly. A to nejen ve vlastních řadách, ale i mezi soupeři. Objektivní posouzení úrovně jednotlivých týmů tak úplně nelze.

Někdo začal s fotbalem, tak i tréninkovým procesem v pozdějším věku. Dohnat "základy" není mnohdy jednoduché a pokroky nejsou vidět hned. Navíc hráči se učí rozdílným tempem. A tak všechny čeká ještě spousta tvrdé práce a trpělivosti. Zlepšení však lze docílit jen pravidelným tréninkovým procesem. Vše je přímo úměrné tréninkové docházce. Zápasy a s ním i spojená zápasová praxe už je jen pomyslnou třešničkou na dortu. U většiny našich dětí jsou však pokroky a zlepšení, jak už v individuálních dovednostech tak i v týmovém herním výkonu, znatelné. Ušly už velký kus cesty.

Věříme, že nadšení, elán a s ním i chuť do fotbalu všem vydrží a budou se fotbalem nadále skvěle bavit.

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku