Mladší žáci prohráli s Drnovicemi

Žijeme Hrou - FKD 0:3 (0:1)

Sestava: Chytrý (GK), Motyčka, Havel, Havelka, Kazda, Tesař, Chmelíčková, Španělová, Holcner, Měcháček, Šulc

Středeční zápas proti Drnovicím přinesl kvalitní podívanou. Před utkáním trávník v Lysicích zmáčel mírný deštík, který hře jen prospěl. K vidění byl oboustranně pohledný fotbal s šancemi na obou stranách. Štastnější v prvním poločase byli drnovičtí, kteří se po tečované střele, zrovna, když jsme se nadechovali k náporu, ujali vedeni 0:1.

Do druhé půlky jsme vstoupili se změnou rozestavení. Hru jsme stáhli na dva obránce a chtěli jsme využít většího počtu útočících hráčů k vytvoření si ještě více střeleckých příležitostí. Záměr se dařil, ovšem kýžená branka nepřicházela. Nastřelili jsme tyč i břevno hostující branky, ale gól ne a ne vstřelit, až přišlo potrestání. Po dvaceti minutách kdy jsme hosty vyrázně přehrávali a hráli už v zadních řadách na velké riziko, se drnovickým z ojedinělého protiútoku povedlo skórovat a prakticky se tím soupeři povedlo rozhodnout zápas. Konečné slovo měli opět hosté, kteři ke konci přidali ještě třetí branku a upravili tak na konečných 0:3 ve svůj prospěch.

Důvod dnešni porážky je jednoznačný. Proměňování brankových příležitostí. V téhle činnosti byl dnes soupeř i přes výrazně méně šancí, úspěšnější a díky tomu se radoval z vítězství.

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku