Mladší žáci odehráli poslední mistrovský zápas v Rousínově

Rousínov / Slavkov – Žijeme Hrou 5:4 (3:2)

Branky: Tesař, Kazda, Chmelíčková, Motyčka

Sestava: Měcháček (GK), Tesař, Motyčka, Kazda, Chmelíčková, Španělová, Janoušková, Šulc, Jonáš, Havelka

Po minulém víkendu, kdy jsme měli díky kontumační výhře nad Bučovicemi volno, jsme nastoupili k poslednímu mistrovskému zápasu v Rousínově. Domácí nás od počátku zatlačili na vlastní polovině a dařilo se jim přečíslovat naši obranu z čehož vstřelili 3 branky. My jsme vstřelili branky dvě po skvělých individuálních akcích Kubů Kazdy a Tesaře, kdy se nám podařilo rychle napadat soupeře v jeho rozehrávce. Celkový výsledek zápasu byl tak stále otevřený.
Do druhé půlky jsme reagovali změnou rozestavení, kdy jsme stáhli hru na dva obránce a vyplatilo se. Zlepšili jsme pohyb i přechodovou fázi a začali soupeře přehrávat. Podařilo se vyrovnat stav skóre a vedoucí branka vysela přímo ve vzduchu. Kuba Tesař v jedné z šancí trefil dokonce tyč. Stále jsme se snažili o aktivní pojetí a rychlé napadání soupeřovy rozehrávky, což nám na jedné straně přinášelo šance, ale také otevíralo okýnka v naší obraně. V tuto chvíli bylo jasné, že o konečném vývoji zápasu rozhodne následující gól, který bohužel přišel z našich kopaček. Rousínovský hráč po rychlém protiútoku nacentroval míč před branku, kde si ho nešťastně srazila do vlastní sítě Sára Chmelíčková, která tak dle vlastních slov završila hattrick v počtu vlastních gólů této sezóny. Náš tým branka nezlomila a dále jsme se tlačili do útoku, ale následná aktivita už moc nezměnila. Domácí přidali do otevřené obrany ještě pátou branku a nám se v poslední minutě povedlo jen zkorigovat výsledek.

Za druhý poločas bych celý tým pochválil za velkou odvahu a za snahu v utkání zvítězit za každou cenu. Výborný výkon předvedl také Matěj Měcháček, který zneškodnil spoustu šancí domácích hráčů. Celkově se zápas přihlížejícím divákům musel z obou stran líbit, protože oba týmy hráli na vítězství a nebyly spokojeni s nerozhodným stavem.

Sokol Černá Hora – Žijeme Hrou B 7:2 (5:1)

Branky: 2x Jonáš

Sestava: Mihula, Havelka, Havel, Šínová, Janoušková, Jančová, Kovářová, Jonáš, Prudký, Šulc, Vokurka

V sobotním utkání v Černé Hoře, které se hrálo ve velkém vedru, jsme nebyli o tolik horší, než říká skóre výsledku zápasu. Domácí byli efektivnější v důrazu v prostoru před brankou, povedlo se jim více využít našich individuálních chyb a také využili svých fyzických předností oproti našemu týmu. Nám se příliš nedařilo v zakončení a v rozehrávce.

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku