Mladší žáci měli o víkendu náročný program

I když podzimní fotbalová sezóna už skončila naše mládežnické týmy nezahálí a stále pracují na zdokonalováních svých dovedností. Starší žáci si zpříjemnili dopoledne státního svátku zápasy tišnovské ligy na boskovické umělé trávě a mladší žáci strávili odpoledne na tréninku v kunštátské hale.

Sobotní odpoledne byl domluven přípravný zápas proti Boskovicím, které nachystali na umělé trávě v areálu Červené zahrady dvě hřiště, na kterých jsme využili všechny naše mladší žáky. Hráli jsme 3x po 20 minutách proti různě složeným týmům soupeře. Všechny utkání byly vyrovnané a po fyzické stránce velmi intenzivní.

Aby toho nebylo málo tak na nedělní odpoledne byly na programu první zápasy zimní tišnovské ligy, která se oproti starší kategorii hraje jen v tišnovské sportovní hale a ne na venkovních hřištích. Stáli proti nám dva tišnovské týmy, Bystřice n. Pernštejnem a Vrchovina. I když tomu konečné výsledky nenapovídají, ve všech zápasech rozhodovali maličkosti. Těsně před turnajem se ze zdravotních důvodů omluvili dva hráči, na což jsme už nestihli reagovat donominováním někoho jiného. Tím pádem jsme nemohli střídat celé čtveřice. Ke konci zápasů už nám v 6 hráčích proti kvalitním soupeřům znatelně docházeli sily. Před turnajem jsme také absolvovali pouze jeden halový trénink a tak adaptace na specifické podmínky halového fotbalu nebyli úplně nejlepší. I přes to bych rád vyzdvihl výkon Adama Chytrého v bráně, který po celý den držel skvělými zákroky tým nad vodou. Štěpána Motyčku, který tým táhl především v ofenzivě a nebál se opakovaně chodit do osobních soubojů a také Matěje Měcháčka, který ač vzrůstově menší se statečně pral s výškovou převahou protivníků.

Sestava: Chytrý, Chmelíčková, Měcháček, Španělová, Tesař, Kazda, Motyčka

Výsledky:
Žijeme Hrou – AFK Tišnov B 7:2 (3x Motyčka, 2x Měcháček, 2x Kazda)
SFK Vrchovina – Žijeme Hrou 3:0
AFK Tišnov – Žijeme Hrou 7:1 (Motyčka)
SK Bystřice n. Pernštejnem – Žijeme Hrou 5:3 (2x Motyčka, Měcháček)   

Martin Pavel (trenér)

Sdílet na Facebooku