Matěj Ščučka: "Na hřišti si nejvíce rozumím s Laďou Němcem a Verčou Švábovou."

Pokračujeme v seriálu představení našich mladých telentovaných hráčů. Dnes jsme k rozhovoru pozvali Matěje Ščučku.

  • Matěji, jak aktuálně trávíš volné dny, když je vlivem vládních nařízení přerušena prezenční školní docházka a nejsou povoleny ani skupinové fotbalové tréninky?
    Dopoledne mám online výuku a snažím se dělat úkoly. Po obědě mám také občas online vzdělávání. Po škole většinou chodím buď ven nebo si zakopat na hřište s kamarády.
  • Mohl bys nám přiblížit jak probíhá tvá online výuka?
    Moje online výuka probíhá normálně, vždy před videohovorem jsem nachystaný na hodinu a jenom čekám dokud to nezačne.
  • Udržuješ se nějak v kondici nebo pracuješ na nějakých fotbalových dovednostech i přes to, že nejsou fotbalové tréninky?
    Ano jak jsem říkal chodím na fotbalové hřiště s kamarády a snažím se nějak udržet v kondici. Zkouším si různé kličky, střelbu, nožičky, přihrávky atd... Fotbal mi moc chybí a hlavně svělý kolektiv.
  • Letos v létě si přešel z mladších žáků do starších. Jaký pro tebe byl přesun z malého na velké hřiště? 
    Přesun z malého hřiště na velké mě nedělalo vůbec problém. Jak jsem hrál za mladší žáky, tak jsem už chodíval pomáhat aji starším. Na velkém hřišti se cítím o mnoho lépe, protože tam mám trochu více času. Ze soupeřů nemám ani zas takový strach, ale má to nevýhodu třeba při hlavičkovém souboji.
  • Na jakém postu nejčastěji nastupuješ, vyhovuje ti to?
    Teď nastupuji jako stoper nebo-li střední obránce, určitě mi to vyhovuje zkouším něco nového jelikož jsem ještě v mladších žácích hrával jako útočník.
  • Pokud bychom se vrátili ke skončené podzimní části, je nějaký zápas na který budeš vzpomínat více? 
    Já vzpomínám skoro na všechny vítězné zápasy, ale na jeden vzpomínám nejvíc a to je zápas v krajském poháru. Hráli jsme zápas proti Drnovicím u Vyškova a vyhráli jsem ho. Byl to těžký soupeř, ale nakonec jsme si s ním poradili až v penaltách. Já jsem byl překvapený z toho že mě trenér poslal kopat penaltu. Penaltu jsem proměnil a spadl ze mě všech strach a nervozita.
  • Který moment, zápas nebo turnaj z podzimu bys naopak označil za méně povedený? 
    Všechny zápasy hrajeme výborně, ale někdy na soupeře nestačíme a prohrajeme jenom výsledkově.
  • Pokud by ses ve své krátké fotbalové kariéře ohlédl na chvíli zpět. Je nějaký moment, turnaj, zápas na který obzvláště rád vzpomínáš?
    Ani zas tak moc ne. Jsem rád z každého vyhraného zápasu. Rád vzpomínám na všechny zápasy i na ty méně povedené.
  • S kým si na hřišti nejvíce rozumíš?
    Na hřišti si asi nejvíce rozumím s Laďou Němcem a Verčou Švábovou. Hrajeme spolu dá se říci už od školky dobře si rozumíme na hřišti aji mimo něj.
  • Volají na tebe spoluhráči nějakou přezdívkou?
    Přezdívkou na mě hráči nevolají, jenom nějací mi říkají Ščůčo nebo normálně jménem.
  • Jak často trénuješ? Děláš ještě něco navíc mimo fotbalový trénink v klubu?
    Normálně chodím na týmové trninky, které jsou dvakrát do týdne. Ještě v pondělí chodím na speciálni trénink zaměřený spíše na herní kondici.  A občas si chodím kopat na hřiště se svýmy kamarády jako je třeba Laďa Němec, Verča Švábová a Domča Švábová.
  • Máš svůj fotbalový vzor? 
    Mám fotbalový vzor z Česka aji ze zahraničí. Z Česka je to Jan Bořil a ze zahraničí je to Virgil van Dijk. Oba dva jsou výborní v osobních soubojích a mají dobrý styl fotbalu.
  • Máš nějaký cíl nebo sen, kam bys to chtěl ve své fotbalové dráze dotáhnout nebo tým kterému fandíš a za který by jsi chtěl v budoucnu hrát?
    Mám strašně rád Slavii Praha což je nejlepší fotbalový klub v Česku. Mám rád také Paris Saint-Germain. Určitě bych si chtěl jednou zahrát za jeden z těchto klubů.
  • Co rád děláš mimo fotbal? Máš nějaké jiné koníčky? 
    Jiné koníčky nemám, ale chodím různě ven, rád jezdím na kole. A ze sportů mě baví nohejbal, volejbal a lední hokej.

Jméno: Matěj Ščučka
Narozen: 14.12.2007
Bydliště: Lysice
Kategorie: starší žáci Žijeme Hrou

Děkujeme za rozhovor.

Sdílet na Facebooku