Lukáš Vorlický nastoupil za A tým Atalanty Bergamo do přípravného utkání

Po 16 měsících od vážného zranění nastoupil Lukáš Vorlický v sobotu do utkání 1. týmu Atalanty Bergamo. Člen rodiny Žijeme Hrou přišel proti Pro Sesto hrajícímu italskou sérii C (3.ligu) na hřiště v 60. minutě, kdy vystřídal argentinského internacionála a kapitána Atalanty Papu Gómeze.
Bergamo zvítězilo v úvodní přípravě na italskou sérii A 4:1.
Rodák z Boskovic je v tréninkovém procesu A týmu Atalanty, která i letos má zajištěnou účast v Lize Mistrů, již 3. měsíc.
Předpokládá se, že Lukáš Vorlický bude v nadcházející sezóně mít využití především v soutěži Primavera 1 (italská 1. juniorská liga). Příští víkend v Primaveře čeká na Atalantu v prvním kole Juventus Turín a nás těší, že u toho bude i Lukáš. Lukášovi držíme pěsti a přejeme mu především pevné zdraví.

Hodnocení Lukáše Vorlického:
"Vzhledem k tomu, že jsem svůj poslední zápas odehrál před 16ti měsíci, tak je pro mně velkou odmněnou a ctí, že jsem svůj první zápas po takové době odehrál za A-tým. Chci poděkovat všem kteří mně podporují a jsem moc rád, že jsem s nimi mohl tento krásný okamžik sdílet. Zároveň je ale potřeba říct, že je to stále ještě začátek a pořád to “nic” neznamená, ale po tak těžkém zranení které jsem měl, byl pro mně nástup na hřiště velmi emotivní a moc jsem si to užil." 

 

Sdílet na Facebooku