Loučení s hráči ročníku 2002

Příběh plný kamarádství a krásných fotbalových zážitků se začal psát v sezóně 2012/2013. V té době desetiletí kluci z ročníku 2002 spolu začali hrát ve sdruženém klubu FK Kunštát/FC Olešnice. O rok později už tito hráči oblékli dres v nově vznikajícím klubu Žijeme Hrou, zaměřujícím se na výchovu fotbalové mládeže v našem regionu.

Celé to krásné období v žákovských a dorosteneckých kategoriích byly 2002 velmi úzce propojené se šikovnými hráči ročníku 2001 a 2003. Vznikla výborná parta kluků - TÝM, který táhl za jeden provaz.

Jejich fotbalový rozvoj jsme od začátku stavěli na kvalitním tréninkovém procesu. Od kategorií mladších žáků jsme se pravidelně účastnili turnajů v tréninkovém centru mládeže v Brněnnských Ivanovicích. Především v zimním období v populární „nafukovačce“ jsme měli vynikající zápasovou konfrontaci s týmy jako Zbrojovka Brno, ČAFC Židenice, Sparta Brno…

Skvělé zážitky si naši kluci odnesli z mezinárodních turnajů Žijeme Hrou v Boskovicích. Zde se pravidelně utkávali s ligovými týmy. Asi největšími zážitky jsou zápasy na turnaji s anglickým FC Fulham nebo AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno nebo FC Baník Ostrava.  

Fotbalisté ročníku 2002 v žákovském věku pravidelně a velmi úspěšně reprezentovali OFS Blansko na meziokresních turnajích.

Nemůžeme opomenout ani fakt, že tým okolo ročníku 2002 se v krajských soutěžích žáků umisťoval na nejvyšších příčkách. Nikdy jsme naše hráče nevedli k tomu, že nezáleží na tom, jaký bude výsledek utkání. Zároveň jsme nikdy netlačili na pilu… Plná pozornost hráčů, trenérů i rodičů byla vždy směřována ke kontinuálnímu, komplexnímu a dlouhodobému rozvoji jednotlivce a celého týmu. To je jedna z nejdůležitějších hodnot zakořeněná v projektu a klubu Žijeme Hrou a kluci z ročníku 2002 ji na fotbalovém hřišti bez pochyb naplnili.

Díky skvělému přístupu hráčů k fotbalu, trpělivé podpoře realizačního týmu a rodičů, má příběh okolo hráčů ročníku 2002 nádherný konec. Jako vítězi nedohrané soutěže krajského přeboru byla nabídnuta dorostu Žijeme Hrou účast v Moravskoslezské divizi. Mladší dorost U17 a starší dorost U19 bude hrát v sezóně 2021/2022 historicky nejvyšší soutěž. Bude to zároveň nejvyšší soutěž v rámci okresu Blansko v kategorii dorostu. Zde se utkáme i s dorostem FK Blansko. 

Zbývá už jediné. Poděkovat všem hráčům z ročníku 2002, kteří se v průběhu necelých 9 let podíleli na skvělé reprezentaci a úspěších v dresu Žijeme Hrou.

Kluci, díky za všechno!

Těšíme se, že podobně krásné příběhy budete psát i na úrovni mužského fotbalu v našem regionu.

Děkujeme i všem rodičům a trenérům, kteří sehráli neméně důležitou roli.

 

Hráči ročníku 2002, kteří letos vycházejí z dorosteneckého do mužského fotbalu: Tomáš Bělehrádek, Tomáš Novotný, Filip Sedláček, Jaromír Kleveta, Lukáš Kleveta, Vítězslav Janoušek, Filip Pečinka, Jan Ryzí, Jiří Tesař.

Trenéři, kteří se podíleli na fotbalovém rozvoji hráčů Žijeme Hrou 2002 v obobí let 2012 - 2021: Bronislav Dočekal, Vladan Horák, Aleš Odehnal, Milan Peša, Pavel Blaha, Jaroslav Sedláček, Pavel Chmelíček, Martin Pavel, Filip Adamec, Petr Kříž, Michael Mistr, René Gryc a další…

Sdílet na Facebooku