Kempy Žijeme Hrou 2022 pokračovaly v Lysicích

Čas běží v rychléch sledu a s dalším týdnem přichází i další kemp Žijeme Hrou. Tentokrát v Lysicích.

Po úvodním představení, vyjasnění si společných pravidel a dalších organizačních věcí jsme se společně vrhli do tréninku. Seznamovací hry na úvod kempu tak nemohli chybět. Následovala tradičně hra a analýza hráčů. Nutno podotknout, že se v Lysicích sešla velmi zajímavá a šikovná skupinka mladých fotbalistů. Oficiální kempová fotka se také povedla a tak jsme si po dopolední tréninkové jednotce dopřáli chutný oběd v místní jídelně Zeas. Do odpolední části už si naši trenéři připravili různá dovednostní stanoviště, které naplno otestovali mladé energické hráče. Lysický fotbalový kemp se tak rozběhl na plné obrátky.  

Druhý den nás přivítalo mírně deštivé počasí. Po předchozích tropických dnech přineslo příjemné osvěžení, které se však v průběhu dopoledne změnilo ve vytrvalý déšť. A tak jsme po úvodních minutách na travnatém hřišti zvolili přesun do školní tělocvičny kde dopolední trénink pokračoval. Trénink ve školní tělocvičně, který vygradoval v samém závěru turnajem 4 týmů s obrovskými emocemi přinesl i potřebnou pestrost do tréninkové náplně kempu. Byla tedy velmi vítanou změnou a další zkušeností se kterou se hráči během kempu seznámili. Po chutném sladkém obědu nás čekala v poledním klidu pohádka O statečném kováři. Většina dětí ji hltala doslova plnými doušky a obecně známou melodii si někteří pískali i v průběhu odpoledního treninku na který jsme se už vrátili na travnaté hřiště.

Středeční den začal od začátku velmi energicky. Po hromadné rozcvičce jsme rozvíjeli naše silové schopnosti upolovými hrami, které děti velmi bavili. Nechyběly ani dovednostní stanoviště s obcházením hračů 1 v 1 a střelba kde jsme pilovali chladnokrevné zakončení. Po chutné svačince v podobě velkých koláčů přišla na řadu hra s různým zaměřením a také penaltový rozstřel. V odpolední části jsme shlédli tradiční animovanou pohádku Angry birds s oblíbenou postavou Orla Vazouna a opět děti velmi zaujala. Na závěr dne byla v plánu, jako součást regenerace návštěva Lesního parku Drnovice. Bylo velmi potěšující vidět, že i v dnešní moderní době plné tabletů, mobilů, herních konzolí a dalších vymožeností si děti sami vymýšlí různé hry a jsou schopny si spontánně v přírodě hrát. Hrálo se na schovávanou, na vojáky, někdo stavěl domeček zvířátkům. Jedna skupinka hrála i hvězdné války s rytíři Jedi a Sithy. A někteří jen využili místní atrakce k vlastní zábavě. Bylo fantastické tohle dění pozorovat.

Čtvrtek byl opět plný fotbalových dovedností. Ráno si kluci a holky vyzkoušeli: 

  • Jakou mají aktuální běžeckou "top speed"  
  • Dribling s míčem
  • Penaltový rozstřel 
  • Zakončení na přesnost

    Od všech zúčastněných jsme viděli parádní výkony, ale především velkou radost z pohybu! Odpoledne už bylo věnováno oblíbenému turnaji Liga Mistrů a Youth Champions League pro nejmladší. 
    Poslední den kempu nás čekalo dohrát poslední dvě kola Ligy mistrů. Všechny čtyři týmy se individuálně rozcvičily a nutno říct, že v kvalitě hodné této soutěže. Poté se všichni účastníci, jmenovitě Atletico Madrid, Psi s.r.o., FC Žížaláci a Shopaholicadel, pustili do vzájemných zápasů. Zápasy se nesly ve velké intenzitě a k vidění byly krásné akce, branky i gesta fair-play. Kromě týmových úspěchů se vyhlašoval i gól Ference Puskáse (tedy nejkrásnější branka turnaje) a zákrok Reného Higuity (nejlepší brankářský zákrok turnaje). Druhé a třetí kolo turnaje proložila svačina. Tou byly exkluzivní rohlíky s marmeládou a banán. Před obědem došlo k vyhlášení vítězů.
    Turnaj ovládl tým Shopaholicadel se ziskem 67 bodů. Trofej Ference Puskáse získal Ondra Pustai a cenu Reného Higuity pak Ota Jež. Zde citujeme druhého oceněného: ,,Byla to dobrá střela, šla bych řekl do šiby, ale já jsem ji koncem prstů vyrazil.“ Na oběd jsme si dali rajskou omáčku s těstovinami a poděkovali všem kuchařkám za nejen skvělé obědy, ale i chystání svačin v průběhu týdne. Po obědě jsme pak zhlédli film Zootropolis a vyrazili na zmrzlinu. V místní cukrárně jsme si trochu osladili konec kempu. Na hřišti došlo poté k závěrečnému vyhodnocení kempu, kdy se prvně většina účastníků vyjádřila k celému týdnu a poté i všichni trenéři. Shodli jsme se na tom, že jsme si celý týden užili a budeme na něj v dobrém vzpomínat. Poté jsme měli ještě možnost ochutnat nádherně zdobené makronky, které o to lépe chutnaly…za ně patří díky paní Novotné. Jak skvěle vypadaly, se můžete podívat na fotkách.

Sdílet na Facebooku