"Každý den se snažím fotbalově zdokonalovat" popisuje Lukáš Doležal

V období, kdy vzhledem k okolnostem nemůžeme hrát fotbal, přicházíme se seriálem představení našich mladých hráčů. Ptáme se, jak aktuálně tráví volný čas, jestli sportují, nebo jak vzpomínají na různé zápasy či turnaje. Po Tomáši Setničkovi jsme vyzpovídali Lukáše Doležala. 

  • Lukáši, jak aktuálně trávíš volné dny, když je vlivem vládních nařízení přerušena prezenční školní docházka a nejsou povoleny ani skupinové fotbalové tréninky?
    Dopoledne se věnuji on-line výuce a odpoledne chodím běhat do lesa a snažím se pracovat na své fyzické kondici. S míčem trávím volný čas na zahradě a zdokonaluji se individuálně.
  • Mohl bys nám přiblížit jak probíhá tvá online výuka?
    Ráno v 7:55 se přes notebook spojím s učitelem a probíhá výuka dle daného rozvrhu.
  • Říkaš, že chodíš běhat do lesa. Pracuješ ještě na nějakých fotbalových dovednostech i přes to, že nejsou fotbalové tréninky?
    Každý den se snažím fotbalově zdokonalovat. Kousek za domem máme fotbalové hřiště kam si chodím trénovat střelbu na bránu, zpracování míče, techniku a kličky. Párkrát se mnou byl můj děda, který mě fotbalově hodně podporuje.
  • Aktuálně nastupuješ za mladší i starší žáky. Kde se ti hraje lépe, za mladší žáky na menším hřišti nebo za starší žáky kde se hraje už na klasické velké hřiště?
    Lépe se mi hraje na velkém hřišti, protože je tam více prostoru.
  • Co soupeři nemáš strach z některých velkých protivníků?
    Z protihráčů strach nemám, ale respekt. Vždy se snažím se svým týmem udělat maximum, abychom je “myšlenkově” a fyzicky přehráli a měli radost z odvedeného výkonu.
  • Na jakém postu nejčastěji nastupuješ?
    Nejčastěji nastupuji jako střední záložník nebo stoper. Více mi to vyhovuje na středu zálohy.
  • Pokud bychom se vrátili ke skončené podzimní části, je nějaký zápas na který budeš více vzpomínat? 
    Rád vzpomínám na utkání proti Dostě Bystrc, protože jsem dal svůj první gól za starší žáky a povedli se mi I některé průnikové nahrávky.
  • Který moment, zápas nebo turnaj z podzimu bys naopak označil za méně povedený?
    Za méně povedený považuji zápas proti Blansku, protože jsme nebyli výrazní, málo jsme stříleli I kombinovali.
  • Pokud by ses ve své krátké fotbalové kariéře ohlédl na chvíli zpět. Je nějaký moment, turnaj, zápas na který obzvláště rád vzpomínáš?
    V hlavě mi utkvěl turnaj v Knínicích v roce 2018. Umístili jsme se mezi nejlepší trojicí a zároveň jsem byl poprvé vyhlášený nejlepším střelcem celého turnaje.
  • Na jaře si nastoupil i v pár zápasech za Zbrojovku Brno. Jak ses v týmu mezi spoluhráči cítil? Dovedl by jsi porovnat zápasy za Zbrojovku a Žijeme Hrou, lišily se v něčem? 
    Mezi spoluhráči na Zbrojovce jsem se cítil dobře, zahrál jsem si s jinými hráči a vyzkoušel něco nového. Fotbal v Brně je dynamičtější, fyzicky náročnější. Hra probíhala na jeden, maximálně dva doteky, na což jsem nebyl v Žijeme Hrou úplně zvyklý.
  • S kým si na hřišti nejvíce rozumíš?
    Fotbalově I kamarádsky si nejvíce rozumím s Laděm Němcem, protože máme podobné fotbalové myšlení. Navzájem se povzbudíme a dobře spolu herně kombinujeme. Jsem rád, že máme v týmu super holky, které nám pomáhají a dodávají sílu.​​​​​​​
  • Jak často trénuješ? Děláš ještě něco navíc mimo fotbalový trénink v klubu?
    V podstatě každý den. Buď na trénincích, na zahradě nebo I doma.
  • Máš svůj fotbalový vzor? 
    Mým fotbalovým vzorem je Robert Lewandovski, protože má výborné herní myšlení. Hraje výborně i přesto, že už mu je 32 roků.
  • Máš nějaký cíl nebo sen, kam bys to chtěl ve své fotbalové dráze dotáhnout nebo tým kterému fandíš a za který by jsi chtěl v budoucnu hrát?
    Jsem fandou týmu Bayernu Mnichov a někdy bych si za něj chtěl zkusit zahrát.
  • Co rád děláš mimo fotbal? Máš nějaké jiné koníčky? 
    Mimo fotbalové aktivity trávím čas zase sportem. Když nechodím běhat se psem, tak hraji v podstatě všechno. Přes léto mě nejvíce baví plážový volejbal, v zimě lyžování a plavání.

Jméno: Lukáš Doležal
Narozen: 16.4.2008
Bydliště: Rudka u Kunštátu
Kategorie: mladší + starší žáci Žijeme Hrou

Děkujeme za rozhovor.

Sdílet na Facebooku