Jan Fadrný nastoupil v republikovém finále proti Spartě Praha

Odchovanec Žijeme Hrou Jan Fadrný jak jsme informovali v předchozím článku se probojoval se Zbrojovkou Brno U14 do republikového finále žákovských lig. Ve finále hraném v Praze na Strahově se střetli vítěz moravské a české části. Zbrojovka Brno proti Spartě Praha. Honza Fadrný nastoupil v 49. minutě a ani on nepomohl výrazně změnit průběh utkání. Ve vzájemném souboji byli lepším týmem hráči Sparty a stali se tak mistry ČR v kategorii starších žáků U14. Reportáž ze zápasu jsme převzali z www.fotbal.cz

FC Zbrojovka Brno U14 – AC Sparta Praha U14 0:4 (0:1)

Branky: 13. Holinka, 63. V. Kotíšek z pen., 70. Amler, 71. Hroník z pen. ŽK: Ulbrich, Křivánek (oba Zbrojovka).

Zbrojovka Brno: Kostelný (49. Jelínek) – Hrubý (65. Dobšík), Zejda, Ulbrich, Adametz – Mička (49. Fadrný) – Křivánek, Císař (31. Havel), Valenta, Hnilica – Klíma.
Sparta Praha: Stoulil (41. Jakisch) – Spizzirri (51. Petrák), Jeřábek, Střeska, Pech – Amler, Sochůrek, V. Kotíšek, Dýcka (28. M. Kotíšek) – Topič, Holinka (51. Hroník).

V souboji týmů věkových kategorií U14 hrála prakticky celé utkání prim pražská Sparta. Ta svého soupeře hned od úvodních minut zatlačila a ve 13. minutě se poprvé prosadila, když se ve vápně nejlépe zorientoval po pasu z pravé strany Vilém Holinka.

Další průběh prvního poločasu byl opticky sice poměrně vyrovnaný, avšak šance přicházely pouze na straně Sparty. Ta se sice k dalšímu gólu již nedostala, přesto šla do poločasové přestávky s vědomím, že je v zápase lepším týmem.

To se začalo naplno projevovat ve druhé půli. Mladíci Sparty svého soupeře stále více přehrávali a prakticky ho nepouštěli na svou polovinu. Značná územní převaha se pak projevila v závěrečné dvacetiminutovce i na brankovém rozdílu.

V 63. minutě zvýšil vedení Sparty precizně zahraným pokutovým kopem Vincent Kotíšek. Další dvě branky pan následovaly v rychlém sledu. Nejprve v 70. minutě zvýšil na 3:0 Matyáš Amler a o minutu později se z další penalty trefil také Nicolas Hroník. Sparta tedy finálový souboj se Zbrojovkou jasně ovládla a po výhře 4:0 oslavila zisk titulu pro přeborníka ČR v kategorii U14.

Zdroj: https://souteze.fotbal.cz/republikove-finale-zakovskych-lig-vyhraly-banik-a-sparta/a16630

Sdílet na Facebooku