Jan Baňa a Jakub Slavíček ve fotbalových akademiích pro talentované hráče

Odchovanci našeho mládežnického fotbalu, kteří nastupovali za týmy Žijeme Hrou, Jan Baňa a Jakub Slavíček udělali další významné kroky na své fotbalové cestě.

 

Jan Baňa (13 let)

Honza od malička hrál fotbal v Kunštátě. V roce 2016 si jeho nadání všimli trenéři Zbrojovky Brno. Brněnský fotbalový klub ve výchově mladých hráčů patří dlouhodobě k nejlepším v republice.

Od září Honza nastoupil do Regionální fotbalové akademie Jihomoravského kraje. Akademie se po dobu dvou let stará o padesát talentovaných hráčů z celé Jižní Moravy a poskytuje jim zázemí v podobě internátu, školy, stravování a samozřejmě sportovně - výchovného procesu. Na klubové úrovni Honza i nadále působí v kategorii starších žáků U14 FC Zbrojovka Brno.

 

Jakub Slavíček (15 let)

Kuba je již absolventem Regionální fotbalové akademie a od září se přesunul do klubové akademie Zbrojovky Brno, která se stará o hráče v dorosteneckém věku. Aktuálně Jakub nastupuje v Moravskoslezské dorostenecké lize za FC Zbrojovka Brno U16. V minulém roce Kuba sbíral cenné zkušenosti i na reprezentačním kempu ČR U15 v Břeclavi.

 

Oba hráči v minulém roce hráli za výběry Jihomoravského kraje a reprezentovali v mezikrajské soutěži.

 

V neposlední řadě musíme zmínit i rodiče Honzi a Jakuba, kteří se o kluky příkladně starají, dlouhodobě vytváří podmínky a vynakládají spoustu energie, aby se kluci mohli posouvat dál.

 

V projektu Žijeme Hrou jsme na kluky patřičně hrdí, jejich fotbalovou cestu budeme i nadále podrobně sledovat a přejeme jim mnoho dalších úspěchů ve sportu i v osobním životě.

Sdílet na Facebooku