Jakub Křivánek: "Potkal jsem už celou řadu trenérů, ale myslím, že se všichni snažili mi dát ze sebe to nejlepší."

V anketě Fotbalista roku 2021 okresu Blansko zaznamenal fotbalový klub Žijeme Hrou velkých vyznamenání. V každé mládežnické kategorii (přípravky, žáci, dorost) jsme měli své zastoupení. V kategorii přípravek se mezi třemi vyhlášenými umístil i Jakub Křivánek, kterému jsme položili pár otázek.

  • Kubo, právě jsi byl zvolen v anketě Fotbalista roku okresu Blansko v kategorii přípravek mezi 3 nejlepšími. Jaké jsou tvé pocity? Proč myslíš, že jsi byl zvolen právě ty?

    Mám velkou radost. Nevím, to je spíš otázka na volitele. Doufám, že je to kvůli tomu, že se tedy ve mně skrývá určitý fotbalový talent a taky, že se snažím dobře trénovat.

  • I když věkem můžeš hrát stále za starší přípravky už nyní nastupuješ pravidelně za mladší žáky. Otázka je tedy jasná. Na kterém hřišti se cítíš se lépe, na malém přípravkovém nebo na velkém hřišti, kde už hrají žáci od vápna k vápnu?
    Určitě hraji raději na žákovském hřišti. Je tam více prostoru a více možností řešení. Zkrátka se tam cítím líp. Po pravdě řečeno s přípravkou jsem loni hrál jen několik málo zápasů s Blanskem a Boskovicemi. 
  • Co soupeři, nemáš strach z některých velkých protivníků?
    Soupeřů se nebojím, ani těch velkých. Jen mě to nutí víc kombinovat, protože v osobním souboji nemám s velkými kluky nárok.
  • Na jakém postu nejčastěji nastupuješ?
    Nejčastěji nastupuji na postu útočníka a křídelního záložníka. Vyhovuje mě to, protože bych rád na těchto postech hrál i v dospělosti. Rád obcházím protivníky a rád střílím góly.
  • Pokud bychom se vrátili ke skončené podzimní části, je nějaký zápas na který budeš vzpomínat více? Který se ti obzvlášť povedl?
    Určitě utkání s RDR Akademií, protože se mi podařilo dát hattrick a myslím, že i pěkné góly. Rád taky vzpomínám na turnaje v Mohelnici a Třebíči, kde se nám týmově dařilo.
  • Který moment, zápas nebo turnaj z podzimu bys naopak označil za méně povedený?
    Utkání s Medlánkami v Lysicích, či utkání ve Znojmě, kdy jsme zbytečně ztratili jasná vítězství.
  • Pokud by ses ve své krátké fotbalové kariéře ohlédl na chvíli zpět. Je nějaký moment, turnaj, zápas na který obzvláště rád vzpomínáš?
    Rád vzpomínám na utkání za Černou Horu v mladší přípravce, ve kterém jsem dal 19 gólů. A taky na utkání, která jsem zmiňoval před tím.
  • S kým si na hřišti nejvíce rozumíš?

    Dobře se mi hraje v podstatě se všemi spoluhráči. Pokud mám někoho zmínit myslím, že si na hřišti dobře rozumím s Kubíkem Pernicou, protože si dobře umíme naběhnout a kombinovat.

  • Jak často trénuješ? Děláš ještě něco navíc mimo fotbalový trénink v klubu?
    Normálně trénuji 4x týdně, ale nyní se připravuji na přijímačky na gymnázium a proto trénuji pouze 1x až 2x týdně. Ano, s taťkou dělám všechno možné i nemožné:-)
  • Jmenovitě, kteří trenéři se už objevili na tvé fotbalové cestě a jak na tebe každý působil?
    Potkal jsem už celou řadu trenérů. V Černé Hoře Marka Drábka. V Brně Vladimíra Chaloupku, Jana Fikese, Romana Poláčka, Luboše Kaloudu, Dominika Bureše, Ondru Paděru (z Boskovic:-) a další. A na konec jsem si nechal trenéry z Žijeme Hrou – Jirku Vybírala, Břéťu Šulce, Miloše Šmerdu, Vladana Horáka, Martina Pavla, Jirku Vorlického a na kempech řadu dalších. Každý byl trochu jiný, ale myslím, že se všichni snažili mi dát ze sebe to nejlepší. Tak snad jsem z toho něco pochytil.
  • Rozebíráš zápasy s rodinou, nebo popř. s někým jiným?
    Já moc ne, ale táta má vždycky milion připomínek. Hlavně o mém výkonu a co můžu zlepšit.
  • Máš svůj fotbalový vzor?
    Cristiano Ronaldo – je vysoký, umí dobře hlavičkovat, má skvělou techniku a prudkou střelu.
  • Máš nějaký cíl nebo sen, kam bys to chtěl ve své fotbalové dráze dotáhnout nebo tým kterému fandíš a za který by jsi chtěl v budoucnu hrát?
    Co nejvýš. U nás bych rád hrál za SK Slavii Praha a jinak se mi líbí PSG, Barcelona a Real, protože jsou tam skvělí fotbalisté.
  • Co rád děláš mimo fotbal? Máš nějaké jiné koníčky?
    Rád čtu, natáčím videa na youtube, sportuji, rybařím a snažím se hrát na kytaru. Taky občas (často) hraji na počítači. S tátou hážeme na koš, zkoušíme hrát volejbal, mydlíme floorbal, soft-tenis, jezdíme na kole, lyžujeme, bruslíme, chodíme plavat. Skáču rád na trampolíně (bez táty, protože je jen do 100 kg:-) Občas zajdeme i na atletické hřiště.
  • Oblíbené jídlo, pití, předmět ve škole?

    Mám rád lososa a krevety. Z pití si nejraději dám vodu nebo u babičky ZON-ku. Jestli musím zmínit nějaký školní předmět, tak mě baví, kromě přestávek a volné hodiny - informatika.

Jméno: Jakub Křivánek
Narozen: 14.3.2011
Bydliště: Černá Hora
Kategorie: mladší žáci Žijeme Hrou

Děkujeme za rozhovor a za skvělou reprezentaci Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku