I přes sympatický herní projev dorost v Medlánkách prohrál

Starší dorost

FC Medlánky - Žijeme Hrou 3:2 (1:1)

Branky: Konečný (pen.), Petrželka

Sestava: Pečinka (GK), Konopáč, Baňa, Kleveta L., Chmelíček, Petrželka, Konečný © , Sedláček, Bělehrádek, Měcháček, Kleveta J. (Střídal: Janků)

Druhé jarní kolo nás zavedlo do brněnské metropole, konkrétně do městské části Medlánek. Zde jsme na umělém trávníku odehráli další z herně povedených zápasů, ovšem na bodový zisk jsme opět nedosáhli. Do utkání jsme vstoupili lépe a na malém hřišti, jsme se snažili o kombinační hru. Do šancí jsme se dostávala díky dobře bránícímu bloku jen velmi těžko. Domácí hráli směrem dopředu velmi jednoduše a spoléhali se na dlouhé výkopy brankáře a na hru založenou na nákopech do našeho vápna, kde díky fyzické převaze byli velice nepříjemní. Z jednoho nákopu a následně povedené střely se ujali vedení. My jsme mohli srovnat vzápětí, kdy po centru Bělehrádka mířil hlavou do tyče Měcháček.  Obraz hry byl stále stejný, my jsme se snažili o kombinační hru, která však ve finální fázi postrádala přesnost a domácí se spoléhali na dlouhé míče za obranu a standardní situace. Do zápasu, co se výsledku týče, nás vrátil pokutový kop, který proměnil kapitán Konečný a srovnal na 1:1. Tímto staven první půle i skončila.

V poločase druhém jsme se chtěli zaměřit na zjednodušení určitých herních situací, které bylo na malém prostoru a díky dobře běhajícímu soupeři, těžké řešit. Proto jsme chtěli řešit složité herní momenty i konstruktivním nákopem za obranu a následným presem za míčem. Od úvodu jsme domácí zamkli na jejich polovině a odměnou nám byl druhý gól, který přišel po krásné kombinaci, na jejímž konci byl Jakub Petrželka. Ten svoji slabší nohou dokázal usměrnit míč přesně k tyči. Po této brance jsme si začali více věřit a se sebevědomím na kopačkách jsme si vytvořili řadu slibných situací, které jsme však nedokázali přetavit v tížený třetí gól. A tak musel jako v předchozím zápase přijít trest a to hned dvojnásobný, domácí se díky dvěma brankám opět ujali vedení, kdy využili dobře zahrané standartní situace. Na samotném výsledku nic nezměnila ani nastřelená tyč Petrželky a řada dalších závarů před domácí brankou.

V minulých zápasech podzimní části jsme dokázali v řadě zápasů být lepším týmem, ovšem k bodovému zisku to většinou nevedlo. I v prvních dvou jarních kolech jsme prokázali větší fotbalovost, což ocenili i trenéři soupeře, stejně tak, ale zůstáváme bez bodů. Prioritně chceme hrát technický, běhavý a kombinační fotbal s důrazem na herní rozvoj hráčů i celého týmu, což se nám troufám si tvrdit, daří.  Na druhou stranu, je demotivující a psychicky náročné odcházet z takovýchto zápasů se sklopenou hlavou a frustrací. Samotní hráči naši filosofii chápou, ale to že žijeme hrou, nemění nic na faktu, že chceme vítězit a užívat si radosti ze vstřelených branek. Musíme však být trpělivý a uvážit i to, že drtivá většina našeho týmu jsou stále věkem mladší dorostenci (i starší žáci), kteří hrají se soupeři, kteří jsou fyzicky daleko vyspělejší.

Pavel Blaha (trenér)

Sdílet na Facebooku