Gazzetta dello Sport: Malinovskyi a Boga pryč? Víc šancí pro Vorlického

Budoucnost české “hvězdičky” se rozhodne v lednu. Hostování nebo vývoj na domácí půdě bez ohledu na odchody a příchody.

Dva měsíce pro získání místa nebo pro odchod, ale s jasným budoucím návratem. Lukáš Vorlický se může stát největší zimní posilou Atalanty, nebo ho Atalanta může dobře zhodnotit v případě, že by od ledna někde jinde dostával pravidelnou minutáž, kterou si zaslouží, ale nebyla mu umožněna kvůli vážným zraněním během posledních dvou let. Tuto šanci by mu ale teď mohl dát Gian Piero Gasperini, který byl včera ve svém rodném městě pozdravit studenty škol a podpořit nově postavené fotbalové hřiště do kterého sám investoval. Potom odpoledne už ale znovu v tréninkovém centru narazil na Vorlického, který je sice zraněný, ale každý den pracuje jako všichni ostatní, i když zatím jen individuálně (během následujících týdnu by měl znovu začít běhat).

V prvním týmu je už delší dobu, ale nominace přišla až na zápas v Lecce (kde mu trenér chtěl dát šanci, k čemuž nakonec kvůli průběhu zápasu nedošlo). Teď po překonání vážných zranění kolene, kde si přetrhl křížový vaz a patelární šlachu, ho ze hřiště dostal pouze menší zdravotní problém, kvůli kterému nebude k dispozici v přátelských zápasech, které se konají v prosinci, možná stihne poslední 29. prosince proti AZ Alkmar. Nikdo na něj nespěchá a nevytváří tlak, nikomu nemusí nic dokazovat. Gasperiniho už přesvědčila jeho rychlost, výbušnost, vytrvalost a hlavně ofenzivní schopnosti. Pro trenéra je to typický rozdílový hráč. Vorlický může nastupovat jako ofenzivní záložník, druhý útočník, ale hlavně levé útočné křídlo, jak ve formaci 3-4-3 tak 4-2-3-1.

Proto bude jeho budoucnost pečlivě analyzována i vzhledem k možnému odchodu Malinovského nebo Bogy, které by mu mohli místo upevnit. I kdyby se tak ale nestalo, Vorlický může klidně zůstat. V jeho situaci je možná lepší varianta trénovat v takovém prostředí ve velké kvalitě, než být na hostování. Jeho situace se bude sledovat v lednu den po dni a velké slovo v tomto případě bude mít samotný trenér, Gian Piero Gasperini.

Zdroj: La Gazzetta dello Sport

 

A co by rád vzkázal Lukáš Vorlický svým fanouškům a velké rodině Žijeme Hrou?
"Všem přeji příjemné a klidné Vánoce v okruhu těch nejbližších. Já letos bohužel kvůli nabitém programu nemám tolik možností být v tento krásný čas s rodinou, ale pokud bude příští víkend možnost, tak se pokusím dostavit na náš dobročinný turnaj a se všemi z vás se rád uvidím. Život vždy někde dává a někde bere, proto nám všem přeji, aby jsme byli otevřeni a vážili si i těch zdánlivě nejmenších a nejjednodušších okamžiků, protože právě v nich se často skrývá něco velkého."

Sdílet na Facebooku