Fotbalový kemp ve Svitávce

Druhý červencový týden od 9.7. do 13.7. se ve Svitávce uskutečnil první příměstský fotbalový kemp Žijeme Hrou. Kempu se zúčastnilo celkem 16 dětí a pro většinu se jednalo o vůbec první zkušenost se sportovním kempem. Trenéři Martin Pavel, David Karafiát, Petr Dvořák a Vít Bednář měli k dispozici děti od 4 let věku až po 12-ti leté chlapce. Bylo tedy opravdu nutné program přizpůsobit konkrétní věkové kategorii.

V průběhu celého týdne jsme se věnovali především hře zvané fotbal a zdokonalení individuálních herních dovedností. Chtěli jsme však také, některé dny zpestřit jinou než jen sportovní činností, aby byl pro všechny účastníky pobyt na kempu netradičním zážitkem. V současné moderní době plné mobilů a tabletů totiž spoustě dětem chybí prožitek ze spousty dětských her konaných v přírodě. Připravili jsme pro děti projížďku na koních, zkoušku požárního útoku, při kterém nám asistovali místní dobrovolní hasiči a ze kterého neodešel nikdo se suchou nohou včetně trenérů a přihlížejících rodičů. Stopování a hledání pokladu ve formě fotbalových kartiček ukrytých na různých místech Svitávky a v neposlední řadě také vystrašení Hejkalem za jehož originálním převlekem se skrýval jeden z trenérů.

Při nepříznivém počasí jsme měli možnost využít zcela nové sportovní haly, za což vedení obce velice děkujeme. Všem se hala velmi líbila a musím říct, že hráči chtěli paradoxně více trénovat uvnitř než venku na trávě. Zajisté se tak všichni těší na zimní turnaje, při kterých tuhle sportovní halu rádi využijeme.

Celý kemp byl náročný, ale za to velmi úspěšný. Důkazem budiž radost a úsměvy dětí v průběhu celého týdne.

Za tým trenérů Martin Pavel

Sdílet na Facebooku