Fotbalový kemp v Kunštátě 2020 - 4.turnus

V pořadí 4. a zárověň poslední turnus fotbalových kempů Žijeme Hrou odstartoval v pondělí 3. srpna. Byl určen pro nejstarší kategorii dětí ve věku od 10 - 15 let. Také na tomto kempu byla kapacita naplněna dlouho dopředu a počet přihlášených se nám zastavil na čísle 45. 

Hned na úvod kempu jsme vzhledem k deštivému počasí improvizovali a upravili pondělní program. Dopolední trénink se odehrával v tělocvičně. K nastartování organismu a aktivaci těl našich mladých sportovců jsme využili pohybové hry a upolová cvičení. Součástí dopoledního programu byla interaktivní přednáška "Strava mladého sportovce" prezentovaná Mgr. Pavlem Blahou. Po obědě v dopoledním klidu na kluky i holky čekal vědomostní kvíz věnovaný historii fotbalu. Když už se umoudřilo počasí a my vyběhli k venkovnímu tréninku, zastavil nás v polovině opět vydatný déšť. 

V úterý ráno jsme hned po snídani vyrazili přistaveným autobusem směr Svitávka. V moderní sportovní hale na nás čekal vydatný tréninkový program. Byla to bomba.
Kluci a holky do toho šli s obrovskou chutí a nasazením. V průpravných hrách jsme se zaměřovali na technické řešení herních situacích, součinnost dvou a více hráčů, individuální i týmovou schopnost nepůjčit soupeři míč a mnoho dalšího...

Odpoledne ustal déšť a naši mladí fotbalisté absolvovali dvě venkovní stanoviště a jedno v tělocvičně:

  •  Cvičení na zlepšení stability těla.
  •  Individuální míčovou techniku.
  •  Průpravnou hru 6 v 6.

I přesto, že nám první dva dny nepřálo počasí, nálada byla výborná.

Ve středu jsme se již dočkali krásného slunečného počasí. Dopolední trénink jsme absolvovali na fantasticky připraveném trávníku v Lysicích. Na dvě a půl hodiny jsme se hluboce ponořili do tréninkového procesu, kluci a holky si dopřávali stav "FLOW", kdy se zrychluje proces učení dovedností. Odpoledne v Kunštátě to byl nejdřív "FUN".
V hlavní části tréninku a hře pak bylo vidět velké nasazení. Někteří hráči využili možnosti "dotrénovat" střelbu přímým a vnitřním nártem. Výživný den jsme po večeři zakončili procházkou na kunštátský zámek. 
 

 

Čtvrtek začal z ostra. Byla zde trenérská "challenge" v podobě utkání proti dobrovolníkům z řad kluků a holek ve hře. K vidění byly krásné akce a velké nasazení všech aktérů. V dopoledním tréninkovém procesu jsme se věnovali řešení předfinální a finální fáze. Naši hráči byli rozdělení do menších skupin a prošli si různých stanovišť, za cílem zvýšení variability v zakončení. Odpoledne odstartovala dlouho očekávaná Liga Mistrů. To byl na hřišti frmol. 

Pátek se nesl ve znamení dohrávání Ligy Mistrů. Únava z celotýdenního programu už na našich hráčích byla znát, ale všichni to zvládli excelentně. 
Po té jsme vyrazili za aktivní regenerací na kunštátský koupák. Bylo to super a jako vždy jsme si to parádně užili. 

Okolo 15. hodiny za přítomnosti rodičů proběhlo slavnostní vyhodnocení kempu a loučení.
Náš trenérský tým musel zamáčknout slzu, někteří kluci a holky k nám už několik let jezdí z velké dálky a jejich veselé tváře nám budou přes rok chybět
4. turnus byl zároveň posledním fotbalovým kempem Žijeme Hrou v roce 2020. I přes to, že začátkem jara vypadala situace v souvislosti s opatřeními proti Covid-19 naprosto beznadějně, stále jsme věřili... A nakonec zažili něco úžasného. Naše kempy proběhly v plném rozsahu a navštívil je rekordní počet dětí!

Holky, kluci, vážení rodiče, děkujeme Vám za naprosto fantastickou spolupráci a podporu. 
Pokud se Vám s námi líbilo, inspirovali jste se naší metodikou tréninkového procesu a nebo jste poznali nové přátele, budeme rádi, když se opět za rok touto dobou společně setkáme. 

Přejeme všem pevné zdraví a spoustu sportovních i osobních úspěchů. 

S pozdravem realizační tým trenérů Žijeme Hrou. 
PS: Termíny kempů ŽH 2021 budou známi v září.

 

Více fotografiíí a videí najdete na sociálních sitích Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku