Fotbalový kemp přípravek v Lysicích

Letní prázdniny jsou již v plném proudu a my máme za sebou první letošní kemp Žijeme Hrou. Kemp se uskutečnil během druhého červencového týdne od pondělí do pátku (8.7. – 12.7.) v krásném prostředí lysického sportovního areálu.

Kempy Žijeme Hrou mají od samotného vzniku hlavní téma a tím je rozvoj ORIGINÁLNÍHO nebo-li AUTENTICKÉHO HRÁČE, jeho charakterových vlastností, pohybových a fotbalových dovedností. A tímto tématem se řídíme i letos. V průběhu celého týdne ukázalo všech 38 dětí, účastnících se kempu, velkou chuť do fotbalu a živelnost. Vše jak už je u nás zvykem probíhalo převážně v herních podmínkách. Mimo samotnou hru, jakou je fotbal, jsme se mimo jiné věnovali úpolovým cvičením,  hráli jsme celou řadu pohybových her a soutěží. Nechyběly ani individuální soutěže, ve kterých mohl každý poměřit svoje schopnosti pod časoprostorovým tlakem. Výživný týden jsme zakončili pátečním utkáním s fotbalovým táborem z Bořitova, který k nám zavítal k přátelskému zápasu, který se odehrával na více hřištích obdélníkových i kruhových rozměrů. I přes déšť, který v páteční dopoledne zkropil lysický trávník, byly děti z obou kempů tak zaujati a vtaženi do hry, že jim déšť v žádném případě nevadil a hru si velice užívaly.

Kempy Žijeme Hrou nejsou zaměřeny jen na fotbalové cvičení a soutěže, ale na všestranný rozvoj. Na jeden z dnů si Pavel Blaha přichystal interaktivní přednášku o zdravé výživě. Během středečního dopoledne za námi přijela sportovní fyzioterapeutka paní Kateřina Honová, která je republikovou špičkou ve svém oboru a momentálně působí v Regionální fotbalové akademii Jihomoravského kraje. Absolvovali jsme s ní kompenzační cvičení a proběhlo i měření chodidla každého hráče. Vhodná obuv je základem pro nepřetěžující sportovní výkon a snižuje riziko vzniku nekontaktních poranění. Využili jsme také lesního hřiště v Drnovicích k zlepšení koordinačních schopností.

Mimo to, že naši malí hráči projevili svoji fotbalovou šikovnost, naprosto spontánně vynikla během celého týdne další klíčová věc. I když děti mezi sebou zdravě soupeřily, navzájem si fandily, podporovaly se a přály úspěch jeden druhému. Žít Hrou nám prostě dává smysl. Společným zhodnocením a s úsměvem na tváři jsme pátek lysický kemp úspěšně zakončili. Celý trenérský tým ve složení Vladan Horák, Martin Pavel, Pavel Blaha, Vít Bezděk, Jiří Vybíral, Břeťa Šulc, Mirek Bárta, Aleš Štěpánek, Vojtěch Vybíral a Veronika Španělová děkuje všem dětem za účast, pozitivní atmosféru a také za maximální úsilí s jakým přistoupili k provádění všech cvičení a těší se příště na viděnou.

Více fotografií a videa najdete na Facebooku a Instagramu Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku