Fotbalový kemp přípravek v Kunštátě

Druhý letošní kemp Žijeme Hrou se uskutečnil na konci července v termínu od 22.7. – 26.7. Byl pobytový a konal se v krásném prostředí kunštátského sportovního areálu.  

Jak už jsme psali v článku o minulém kempu v Lysicích. Kempy Žijeme Hrou mají od samotného vzniku hlavní téma a tím je rozvoj ORIGINÁLNÍHO nebo-li AUTENTICKÉHO HRÁČE, jeho charakterových vlastností, pohybových a fotbalových dovedností. A tímto tématem se řídíme i letos. Oproti prvnímu kempu, počet účastníků ještě narostl na 41 dětí, které všechny ukázaly velkou chuť do fotbalu, uvolněnost a ochotu učit se novým věcem. Složení hráčů na kempu bylo velice pestré. Účastnily se ho děti z Mohelnice, Brna, Znojma, Olomouce, Starého Města nebo Vysočiny. Nechyběly ani účastníci z fotbalových klubů blanenského okresu - Žijeme Hrou, Černé Hory nebo Letovic

Na dovednostních stanovištích jsme se věnovali konkrétním řetězcům herních činností jednotlivce, nácviku kliček, techniky střelby, řešení herních situací v přečíslení a podčíslení, hrou jeden na jednoho a také úpolovým hrám. Skvělý pocit pozorovat každé z dětí, jak se učí vlastním tempem! Vzhledem k tropickým teplotám jsme v poobědové pauze několikrát zvolili aktivní odpočinek na místním koupališti. Vodní radovánky si děti velice užívaly a nalily jim další síly do tréninku na fotbalovém hřišti.

Fotbalový týden zpestřila středeční návštěva dvou významných hostů. Na kempu Žijeme Hrou opět v akci paní fyzioterapeutka Kateřina Honová. Kluci měli možnost se mimo jiné dozvědět kdo je to fyzioterapeut a nebo proč je důležité se protahovat a kompenzovat. Následně jsme si trochu zacvičili a proběhlo měření chodidel všech dětí. Paní Honové děkujeme za naprosto profesionální péči!
Na kemp za námi také dorazil člen naší "RODINY". Jeho první slova byla "Ahoj kluci, jsem jeden z Vás". Lukáš Vorlický, sedmnáctiletý fotbalový talent, aktuálně působící v italské Atalantě Bergamo. Lukáš od malička procházel metodikou a kempy Žijeme Hrou a středeční den obohatil příjemnou besedou. Kluci na něho měli spoustu zvídavých a zajímavých otázek. Lukáš klukům přinesl největší inspiraci v tom, že i z menších klubů se hráč může dostat do těch špičkových. Lukáš momentálně v České republice rehabilituje po vážném zranění kolene. A my jsme mu popřáli jen to nejlepší v cestě zpátky na vrchol.

Celý týden gradoval turnajem "Ligy Mistrů", kdy si kluci vytvořili vlastní týmy. Společně jsme v turnaji sledovali herní parametry jako vstřelené branky, herní odvahu, pěkné individuální akce, neústupnost v osobních soubojích, smysl pro fair play, týmového ducha a spoustu dalších činností.

Páteční odpoledne se neslo ve znamení vyhodnocování tréninkového procesu, ale i společného týdenního pobytu v Kunštátě. Zaznělo spoustu krásných myšlenek od dětí i trenérů. Možná si za pár let nevzpomeneme, co přesně jsme na kempu Žijeme Hrou dělali... Určitě si ale každý z nás vybaví ty krásné pocity a emoce, které zde prožíval. Děkujeme všem dětem i rodičům za fantastickou spolupráci, i za to, že společnými silami se nám daří naplňovat hodnoty projektu Žijeme Hrou.

Celý trenérský tým ve složení Vladan Horák, Martin Pavel, Miloš Šmerda, Pavel Blaha, Vít Bezděk, Jakub Odehnal, Ondřej Hruška a Adam Chytrý, děkuje všem dětem za účast a za naprosto fenomenální atmosféru během celého týdne, kterou se nám všem povedlo vytvořit a o které se můžete přesvědčit i na více fotografiích a videích, které najdete na Facebooku nebo Instagramu Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku