Fotbalový kemp dorostu v Olešnici

Ve dnech 30.7. - 3.8. proběhl v Olešnici na Moravě fotbalový kemp dorostenců . Kempu se zúčastnilo celkem 26 hráčů a značnou převahu našeho klubu doplnili fotbalisté z týmu SK Bystřice nad Perštejnem a FK Blansko.

Samotný kemp započal v pondělí ranním tréninkem v místní posilovně, kterou jsme díky dobrému vybavení využili v průběhu kempu ještě dvakrát. Poté jsme se hromadně ubytovali na hotelu Závrší, nacházejícího se na náměstí. Odtud jsme se dvakrát denně vydávali na tréninky, jenž se odehrávaly na výborně připraveném trávníku místního hřiště Pod Horkou.

Druhý den kempu nás čekal přípravný zápas s týmem SK Líšně kategorie do 16 let, který jsme odehráli nedaleko naší základny a to v obci Vranová, kde měla Líšeň soustředění. Do zápasu zasáhl velký počet hráčů a kluci si tak mohli vyzkoušet odehrát zápas s kvalitním soupeřem. Celkové vystoupení našich svěřenců musíme hodnotit pozitivně, zápas měl dobrou kvalitu a k vidění bylo mnoho fotbalových akcí, hrálo se ve vysokém tempu a pro oba celky to bylo určitě přínosné. Po skončeném utkání následoval přesun zpět na hotel, oběd a následná regenerace na místním koupališti. Podvečerní trénink byl zaměřen na celkovou organizaci hry a herní systémy. Hráči měli za úkol rozlišovat, kdy držet míč, kdy zrychlit hru a nebo naopak v obranné činnosti rozlišovat to, zda je lepší hrát z bloku a nebo soupeře atakovat. Partnerem pro tento trénink se nám stal malofotbalový klub M.K. Louka, který hrál přesně tak, jak bylo s trenéry domluveno, ale rozhodující proces byl nechán na hráčích Žijeme Hrou.

V polovině soustředění došlo na regeneraci, byl opět využit místní plavecký areál a na tréninkových jednotkách jsme se více zaměřili na rozvoj techniky a celkové pohyblivosti řadou pohybových her, u kterých jsme si užili i velkou legraci. Naopak ve čtvrtek jsme do toho opět šlápli a čekala nás opět posilovna. Mladší dorostenci se zaměřili spíše na techniku provedení jednotlivých cviků, starší již pracovali s těžším odporem. V podvečerním tréninku jsme opět navázali na celkový herní projev oboru týmů a proto byl náplní tréninku modelový zápas, zaměřený na přenášení těžiště hry a práci v krajních prostorách hřiště.

Poslední den byl v režii samotných hráčů, kteří si po společné rozcvičce sami stanovili program. Jedna skupina se věnovala střelbě, druhá hrála hru „Zadek“ a třetí skupina pumpovala bicepsy v posilovně. Po společném obědě byl kemp oficiálně ukončen a hráči se rozjeli do svých domovů.

Velký dík patří klubu FC Olešnice, že nám umožnil takovéto skvělé tréninkové podmínky, hotelu Závrší za ideální ubytování a stravu a také vám rodičům, za to, že jste svým dětem umožnili toto soustředění absolvovat. Budeme se těšit na vaší přízeň i v nové sezóně, trenéři: Milan Peša, Pavel Chmelíček a Pavel Blaha.

Více fotografií i videa z kempu jsou umístěny na facebooku Žijeme Hrou.

Sdílet na Facebooku